Колко масло побира 1.8 TDi
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
- Status: Извън линия
Колко масло побира 1.8 TDi
Здравейте ,Колеги!
По документация при смяна на маслото и филтъра на 1.8 турбо дизел "Ендура" са необходими 5 литра масло.На мене винаги ми остават около 100 мили литра в тубата от 5 литра ново масло.Наливам до горната черта на масло-указателната пръчка.
При Вас така ли е? На какво може да се дължи това несъответствие? Нормално ли е?
Благодаря!
По документация при смяна на маслото и филтъра на 1.8 турбо дизел "Ендура" са необходими 5 литра масло.На мене винаги ми остават около 100 мили литра в тубата от 5 литра ново масло.Наливам до горната черта на масло-указателната пръчка.
При Вас така ли е? На какво може да се дължи това несъответствие? Нормално ли е?
Благодаря!
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Колко масло побира 1.8 TDi
Не знам дали на Мондео мотора е същия като тоя във Фокуса, предполагам че е и моя е 1.8л. Endura DI. Видимо отвън са еднакви, само агрегатите им са на различни места.
При смяна с масления филтър винаги ми наливат точно 5 литра, на щеката отива точно до максимума.
По книгите го дават, че с филтъра събира 5.6 литра. Явно е, че по магистралата до турбината остава малко. Винаги си взимам по 5 литра и ми е достатъчно.
За около 12000км (на толкова го сменям) маслото слиза до средата на щеката и се спира там.
При смяна с масления филтър винаги ми наливат точно 5 литра, на щеката отива точно до максимума.
По книгите го дават, че с филтъра събира 5.6 литра. Явно е, че по магистралата до турбината остава малко. Винаги си взимам по 5 литра и ми е достатъчно.
За около 12000км (на толкова го сменям) маслото слиза до средата на щеката и се спира там.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Колко масло побира 1.8 TDi
Мондео 97-1.8TDI -5.1 л. със филтъра
На Фокус 1.8TDCI(115 PS) -5.6 л. със филтъра
Данните са от аутодата
На Фокус 1.8TDCI(115 PS) -5.6 л. със филтъра
Данните са от аутодата