Зацепване на горивна помпа 2.3 D
-
- потребител
- Регистриран: 19 авг 2005, 23:17
- Модел на автомобила: sofiq
- Status: Извън линия
Зацепване на горивна помпа 2.3 D
Здравейте,ако може някой да помогне.
Правиха ремонт на двигателя преди време и дизеловата помпа сигурно не е зацепена където трябва. Слаба мощност.
Гледам, че в Аутодатата показват два белега горе на веригата и разпределителните валове, долу на веригата също има белег.
Гледам също, че се слага часовник на помпата за настройка относно времето за впръскване.
PS Може да ме насочите към разбиращ майстор.
Вторият ми въпрос е относно лоена набивка на коляновия вал / откъм маховика/как се сменя,
в смисъл трябва ли да се разглобява основно двигателя?
Модел на автомобила: Sierra 2.3 D - 1986г -грСофия
Правиха ремонт на двигателя преди време и дизеловата помпа сигурно не е зацепена където трябва. Слаба мощност.
Гледам, че в Аутодатата показват два белега горе на веригата и разпределителните валове, долу на веригата също има белег.
Гледам също, че се слага часовник на помпата за настройка относно времето за впръскване.
PS Може да ме насочите към разбиращ майстор.
Вторият ми въпрос е относно лоена набивка на коляновия вал / откъм маховика/как се сменя,
в смисъл трябва ли да се разглобява основно двигателя?
Модел на автомобила: Sierra 2.3 D - 1986г -грСофия
- cosworth team ruse
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
- Модел на автомобила: форд сиера
- Контакти:
Re: Зацепване на горивна помпа 2.3 D
колега за зацепването не знам но мисля`че за маслената семерина мога да ти кажа нещо.аз съм сменял на бензинов моторо тая семерина пак на сиера защото изпускаше масло от там и за целта смъкнах скоростната кутия,съединителя ,маховика, и то се вижда самата семерина обхожда отвора при коляновия вал разчагаркваш я с няколко отверки и трябва да излезе после слагаш новата и това е.надявам се да съм бил полезен
-
- потребител
- Регистриран: 19 авг 2005, 23:17
- Модел на автомобила: sofiq
Re: Зацепване на горивна помпа 2.3 D
Благодаря за съвета.