Горивна Система
-
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2009, 13:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tdci
- Status: Извън линия
Горивна Система
Здравейте на всички колеги,
Разполагам с Форд Фокус 2005г. 1.8CDTI и проблема ми е следният,
Преди известно време при ускорение ми светваше жълта лампа на таблото ( мисля че е тази за свещите ли незнам - като навито телче под километража ) простете за невежеството, но от коли нищо не разбирам, и като изгасна колата и я запаля всичко се оправеше! Сега колата го прави по често и от сервиза ми казаха че това е ГНП (ниски барове на налягането и т.н.) А цената на помпата е 3300лв а сега колата даже и не иска да запали!
Сега вапроса ми е дали това е на 100% помпата или може да е от датчиците (регулатор ли ) за гориво които са свързани с помпата или незнам, проверили са помпата в резеорвара и е била ок и тази помпа ( ГНП )подлежи ли на поправка или трябва нова! Също така ако е тя откаде мога да я намеря втора ръка
Предварително блаодаря за компетентните мнения
Разполагам с Форд Фокус 2005г. 1.8CDTI и проблема ми е следният,
Преди известно време при ускорение ми светваше жълта лампа на таблото ( мисля че е тази за свещите ли незнам - като навито телче под километража ) простете за невежеството, но от коли нищо не разбирам, и като изгасна колата и я запаля всичко се оправеше! Сега колата го прави по често и от сервиза ми казаха че това е ГНП (ниски барове на налягането и т.н.) А цената на помпата е 3300лв а сега колата даже и не иска да запали!
Сега вапроса ми е дали това е на 100% помпата или може да е от датчиците (регулатор ли ) за гориво които са свързани с помпата или незнам, проверили са помпата в резеорвара и е била ок и тази помпа ( ГНП )подлежи ли на поправка или трябва нова! Също така ако е тя откаде мога да я намеря втора ръка

Предварително блаодаря за компетентните мнения
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
Re: Горивна Система
tdci ти е моторът не cdti (друга марка са тези мотори)
Проблемът, който описваш е вселдствие от неизправно ГНП или дюзи (има и други по-дребни причини, но вече що не можеш и да запалиш почти сигурно е ГНП)
Тези помпи не се ремонтират в България. Имаш 2 варианта нова или рециклирана ( ремонтирана в заводски условия). Втора употреба едва ли ще намериш, а и на каква цена е въпросът...незнам дали ще си струва.
А иначе в кой сервиз си ходил ?
Проблемът, който описваш е вселдствие от неизправно ГНП или дюзи (има и други по-дребни причини, но вече що не можеш и да запалиш почти сигурно е ГНП)
Тези помпи не се ремонтират в България. Имаш 2 варианта нова или рециклирана ( ремонтирана в заводски условия). Втора употреба едва ли ще намериш, а и на каква цена е въпросът...незнам дали ще си струва.
А иначе в кой сервиз си ходил ?
-
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2009, 13:28
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tdci
Ами аз съм от Сандански, и тук при един майстор но имах същият праблем на друга от колите и той ми я оправи. Ами дали може да ме свържеш с някои сервис или човек който може да ми помогне
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
Ами преслушай и Мото ПФое какво ще ти кажат. Колкото и да не ни харесва обслужването и качеството им, за подобен ремонт си струва да чуеш тяхното мнение. Отиди без да им казваш нищо и виж какво те ще ти кажат.