съединител лагер помпа проблем...
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2009, 11:00
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Courier
- Status: Извън линия
съединител лагер помпа проблем...
Форд фиеста Куриер 99г.
Трудно влизат скоростите от време на време педала потъва и не иска да се върне,ремонта струва близо 400лв,пари които не ми се дават!:( Някои би ли ми обяснил как точно работи този вид съединител?От каде зима течност?Каде се намира вапростната помпа?Искам да вида какво става преди да ми откъснат главата в сервиза.....
Много благодаря за съдеиствието,извинявам се за правописните грешки,ама не ми се одава да пиша на кирилица..
Трудно влизат скоростите от време на време педала потъва и не иска да се върне,ремонта струва близо 400лв,пари които не ми се дават!:( Някои би ли ми обяснил как точно работи този вид съединител?От каде зима течност?Каде се намира вапростната помпа?Искам да вида какво става преди да ми откъснат главата в сервиза.....
Много благодаря за съдеиствието,извинявам се за правописните грешки,ама не ми се одава да пиша на кирилица..
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: съединител лагер помпа проблем...
Колега, помпата ти взима най-вероятно спирачна течност от казанчето на спирачната система, т.е. то е общо за спирачките и съединителя. Огледай дали тръгва от казанчето маркуче от страни на него, огледай помпата и всичките фитинги за течове, провери нивото на спирачната течност. Това мога да ти кажа, може и системата да е лапнала въздух и да се нуждае от обезвуздушаване, по-лошо е ако помпата или изп. цилиндър засичат.
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2009, 11:00
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Courier
Аз се чуда защто на спряло место ми потъва педала на спирачките,колега мерси за съветите бъди жив и здрав,безаварино патуване да имаш цял живот!
Ощте утре щте залягам под нея,колите са като жените изкат внимание и пари.. 

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Един колега във форума го беше писал за фиеста 1,25 мотор.Помня само , че се отваря кутията и е хубав момент за ревизия на съединителя.Помня също и , че все пак системата е направена така , че да не може да останеш нацяло без спирачки ,но това едва ли те успокоява....ползвай търсачката мисля , че колегата се казваше Megatronic и е от бургас , той ще ти каже всичко подробно и цени от времето когато е сменял неговата лагер помпа
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2010, 20:57
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Ghia 1.25 - 1996 g.
НЯКОЙ да даде съвет ! Има теч на спирачна течност, но не от казанчето, а някъде надолу от съединителя. Майстора казва че е от помпата на съединителя, и за да се смени трябва да се извади скоростната кутия. Дали наистина проблема е от там и дали наистина трябва да се сменя помпата на съединителя? Възможно ли е да е някоя гумичка просто на оплатнение ? Съединителя омеква понякога. Скоростите влизат малко по-трудно от преди.
- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
Ако си с лагер помпа ,ще трябва да се смени-а дали ти се дават пари или не си е твоя работа
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Използвам тази тема да попитам за да не отварям нова. Извинявам се на автора ако е много некоректно от моя страна. Карам Mondeo 1.8 TD 1998г педала на съединителя почна да отделя много отгоре (почти в края Не ми боксува) нагласил съм се за феродов и притискателен диск(за който съм събрал сумата), но се чудя дали трябва да сменя и лагер помпата. Нямам други проблеми освен много високото отделяне на съединителя. Задължителна ли е смяната на лагер помпата при положение че е здрава?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Същото като например с водната помпа при зетек...Като сменяш ангренаж за сефте,сменяш и помпа...защото ако измячи,труда е същия...
Та...сменяш си лагер-помпата,защото обади ли се след два месеца,пак ще сваляш кутия.А Мондео не е от най-ремонтопригодните коли.
Та...сменяш си лагер-помпата,защото обади ли се след два месеца,пак ще сваляш кутия.А Мондео не е от най-ремонтопригодните коли.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!