FIESTA IV '99 1.8D Endura RTJ не пали?
-
- потребител
- Регистриран: 24 яну 2010, 11:10
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
FIESTA IV '99 1.8D Endura RTJ не пали?
Здавейте колеги!
Имам проблем с една от колите си FIESTA IV '99 1.8D Endura RTJ не пали. Откъде се обезвъздушада горивната ситема, не видях да има помпичка за подкачване на горивото, а искам да и сменя горивния филтър? Като въртя на стартер помпата сама ли я обезвъздушава, дайте идея. Докато напълни новия филтър с нафта бая въртене ще падне, а ми се струва , че има и по-лесен начин. В резервоара има ли подкачваща помпа?
Имам проблем с една от колите си FIESTA IV '99 1.8D Endura RTJ не пали. Откъде се обезвъздушада горивната ситема, не видях да има помпичка за подкачване на горивото, а искам да и сменя горивния филтър? Като въртя на стартер помпата сама ли я обезвъздушава, дайте идея. Докато напълни новия филтър с нафта бая въртене ще падне, а ми се струва , че има и по-лесен начин. В резервоара има ли подкачваща помпа?
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Re: FIESTA IV '99 1.8D Endura RTJ не пали?
ако ще сменяш филтъра, трябва да го напълниш с нафта преди да закачиш маркучетата а за да запали без мн въртене може да дадеш на контакт и с една спринцофка да напълниш и маркуча от филтъра към помпата.
ima samo dva vida koli Ford i drygi
-
- потребител
Чета, че доста колеги са си сложили помпичка за подкачване на гориво преди горивния филтър както е и при много други автомобили, но как в сервиза на Форд обезвъздушават ситемата като сменят горивния филтър? Липсата на такава помпичка е голямо инженерно недоразумение. 

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Набиваш един мъркуч на изхода на филтъра и дърпаш на уста докат напълни.Бързо и ефективно.Пробвано е
-
- потребител
Тъй и направих, но смених маркуча от горивния филтър към помпата с прозрачен. Първо свързах маркуча към помпата и шприцнах около 800грама гориво в помпата след това подкачих гориво в новия филтър, набих маркуча в филтъра и запалих хафтомобила. Жената не спря да ме базика цяла вече с лафа "Форд и циганин зимно време не ги търси" те така.gazetto написа:Набиваш един мъркуч на изхода на филтъра и дърпаш на уста докат напълни.Бързо и ефективно.Пробвано е