Късане на жилото на съединителя

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
srecko
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2010, 08:36
Модел на автомобила: Форд Мондео 1.6 16V
Status: Извън линия

Късане на жилото на съединителя

Мнение от srecko » 30 юни 2010, 09:51

Колеги,имам проблем с жилото на съединителя на Мондео 1.6-16V...за около 5 години имам 6 случая на късане на жилото....явно не се монтира от майстора правилно,защото винаги се къса на около 7 см от законтрящия накрайник при педала....мисля че точно там при монтаж майстора ми нещобърка и вместо да прокара някъде жилото в някакъв отвор го препасва отгоре през планката на педала.....Много моля ако някой може да помогне със съвет....писна ми от купуване на жила и прибиране без съединител....с ваша помощ бих искал да се справя по правилния начин....

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Status: Извън линия

Re: Късане на жилото на съединителя

Мнение от Doin » 30 юни 2010, 10:14

При такава честа смяна на жилото не ще да е от монтажа...
Късал жило на Пежото - 3 пъти, на Форда - един път,на Опела на сестра ми - два пъти като второто го монтирах неправилно и то се прокъса за 3 дни, а на Реното поне 4-5 и за успокоение си имах едно резервно в багажника.
Едни ми казват - съединителя ми бил износен (но пък ми се случва на различни коли, които като ги кара друг всичко си е наред), други - тежък крак и рязко боравене със съединителя...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”