Мондео 1.8 проблем
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2010, 22:01
- Модел на автомобила: Форд Мондео
- Status: Извън линия
Мондео 1.8 проблем
Здр момчета,Имам проблем с форда и се надявам някой да успее да ми помогне.Колата е Форд Мондео 1995; 1.8; 16v;автоматик;газ и бензин.Един ден докато си карах,колата започна да пуши спрях веднага и установихме че кабела за маса от двигателя към купето се беше подпалил.Открихме проблема а именно плюса на акумулатора е дал на късо.Сменихме кабела но остана един проблме който неможем да отстраним.Откакто стана късото колата има следния проблем:При намаляване на скоростта на светофар примерно и изчакване да светне зелено оборотите започват да играят и рязко падат при което колата гасне.Отидохме на диагностика в сервиз Юве,но диагностика не беше направена понеже компютъра неможе да осъществи врзъзка с Еку-то на колата.Провериха няколко неща но причина до момента не е намерена.Да добавя проблема и на газ и бензин е сащия.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Мондео 1.8 проблем
Колега, пробвай диагностиката със светодиод - потърси из форума има написано как се прави - на един триъгълен конектор в двигелтелния отсек се пуска мост между два от контактите а на другия спрямо маса се свързва светодиод (с резистор разбира се) и се броят миганията на светодиода.
Иначе за съжаление проблемът може да е от много неща...
Едит: Лекинко съм объркал свързнето - в линка по-долу е точното.
Иначе за съжаление проблемът може да е от много неща...
Едит: Лекинко съм объркал свързнето - в линка по-долу е точното.

Последна промяна от tropper на 16 юли 2010, 10:07, променено общо 1 път.
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
Re: Мондео 1.8 проблем
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=26679" onclick="window.open(this.href);return false;
това е темата за четене на грешки със светодиод
това е темата за четене на грешки със светодиод
Бъди себе си,има достатъчно други