Тракане в скоростната кутия МТX-75
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Тракане в скоростната кутия МТX-75
Масло в механична скоростна кутия на Форд в тия класове се сменя само при повреда-когато има загуба на масло.Не са предвидени да се сменят маслата,съответно повечето кутии нямат и пробка за източване.Не,че не се сменят.По западните форуми дават някакъв срок на смяна...ориентировъчно около 10 години,без оглед на пробега.Било добре да се прави,нищо,че производителят не го препоръчва.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 24 юли 2010, 14:21
- Модел на автомобила: ford fiesta
И какво предлагате да направя, за да разреша моя проблем?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Отиваш някъде да ти проверят нивото на маслото в скоростите,ако трябва-да се долее.
След това караш докато се счупи или блокира.Друго не можеш да направиш на тоя етап...ремонт на скоростна кутия е сложен и скъп ремонт.Втора употреба кутия пак е скъпа,отделно смяната и е сложна.Има голяма вероятност сегашната кутия,ромоляща,да надживее колата.При това голяма вероятност.
Просто в тази ситуация изборът ти е крайно ограничен,за това най-логичният отговор на въпроса "какво да правя" е "нищо"...проверяваш маслото и...колкото изкара.
След това караш докато се счупи или блокира.Друго не можеш да направиш на тоя етап...ремонт на скоростна кутия е сложен и скъп ремонт.Втора употреба кутия пак е скъпа,отделно смяната и е сложна.Има голяма вероятност сегашната кутия,ромоляща,да надживее колата.При това голяма вероятност.
Просто в тази ситуация изборът ти е крайно ограничен,за това най-логичният отговор на въпроса "какво да правя" е "нищо"...проверяваш маслото и...колкото изкара.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 24 юли 2010, 14:21
- Модел на автомобила: ford fiesta
Благодаря за съвета! Направо мисля да отида и да го сменя цялото, защото не знам предишния собственик на колата какво е слагал! И ще стискам палци тракането да е от това, за да не се малага сменяване на скоростната кутия, защото и аз знам, че е доста скъпа и трудоемка работата!