Питане за фокус 1.8 turbo Di
-
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2010, 20:46
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Питане за фокус 1.8 turbo Di
Здравейте колеги, имам питане за фокус 2000г. 1.8 турбо дизел 90 к.с. Понеже гледам за семейна кола(комби) и този модел и двигател започват да вземат превес над другите марки и модели
можете ли да ми кажете нещо за този двигател, т.е. common rail ли е или помпа дюза? Понеже днес ходих да гледам един такъв фокус и продавача ми каза, че не била нито едното от двете, а била "обикновен дизел" и аз се позачудих та за това ви питам какъв по-точно е този дизел? Скъпа ли е подръжката на този мотор, като разход ми е ясно, че е много добре, но ще бъда благодарен ако някои ми каже повече подробноси, а не само стандартното "сипваш и караш" все пак ще си купувам 10 годишна кола и съм наясно че няма да е като от магазина.
П.С. иначе лесно запали двигателя, направо от раз, което ме радва де
Благодаря ви предварително!

П.С. иначе лесно запали двигателя, направо от раз, което ме радва де

Благодаря ви предварително!
-
- потребител
Re: Питане за фокус 1.8 turbo Di
Хайде колеги, никои ли не може да ми помогне с информация.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Ако правилно разбирам, си се ориентирал към TDDI. Той не е комън рейл (както TDCI-то), но не е и точно "помпа-дюза", защото това е по-специфичен вариант, патент на VAG.
Тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
има дискусия за TDDI и TDCI. Има и други теми из форума за TDDI двигатели. Успех
Тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
има дискусия за TDDI и TDCI. Има и други теми из форума за TDDI двигатели. Успех

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
tddi е дизел с директно впръскване но не е комън рейл нито помпа дюза ,тоя тип дизели е базиран на помпа VP на Бош и се монтира от почти всички марки и производители около 2000г .Като недостатък може да се изтъкне помпата която има електроника и ремонта и е скъп .Като цяло е добър избор ,поддръжката е по евтина от на по новите комън рейл
-
- потребител
Благодаря много на колегите за информацията, ще прочета линка.