Ford focus мени обороти

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
sparky_
потребител
потребител
Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
Status: Извън линия

Ford focus мени обороти

Мнение от sparky_ » 31 юли 2010, 19:53

Колеги отскоро съм горд собственик на форд фокус 2000г 1.8 TDdi 90 кс. и с удоволствие си го карам но днес ми се случи нещо което ме озадачи. Карам си нормално извънградско около 35 40 км с различна скорост и обороти. Имаше и настъпване да се поодуха от сажди и леко каране в порядъка на 80 - 130 км/ч. Когато наближих кръстовище да се отклонявам смъкнах до 3 предавка и изключих от скорост и оборотомера застана на 2 чертичка след 1000 оборота. Очудих се и си помислих че стелката ми е заместила педала и бутнах гаста но реакцията бе същата и не мърдаше надолу. Изгасих двигателя и запалих отново и всичко беше добре на около 800 - 900 оборота. Това нещо ми го направи още един път и колата си беше пъргава както си е нормалното не ми светеха лампи по таблото само дето стрелката на оборотомера стоеше над 1000 оборота и двигателя се чуваше с по високи обороти. Пробвах включих климатика, карах в диапазона 1000 - 3500 оборота но реакция никаква всичко си беше нормално 800 - 900 оборота. Така 120 км.
Та питанката ми е какво може да е станало?
Ако на други колеги се е случвало нека споделят

sparky_
потребител
потребител
Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
Status: Извън линия

Re: Ford focus мени обороти

Мнение от sparky_ » 01 авг 2010, 23:21

на никой ли не му се е случвало???

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”