проблем с двигатея на Ford Fiesta 1.1i 95
- iavopi4a
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 16:49
- Модел на автомобила: fiesta 1.1i 95г.
- Status: Извън линия
проблем с двигатея на Ford Fiesta 1.1i 95
здравеите, ако може ниакои да ме посаветва : значи проблема е следния - направих си основен ремонт на двигателя смисал не баш основен а само смяна на сегменти гарнитури и буталата също тях ги смених защото е биала трошила сегменти преди и бияха бая изядени .мотора го лъснах от всякаде от таня,гняс и т.т.
та след като го зглобих как чукнах тека запали но проблема е че не може да се изфорсира като хората и няма мн. голяма мощност все едно се дави нещо значи като настъпиш педала до краи постепенно овеличава оборотите.едно приятелче има същата и си се форсира като хората и движи идеално.взех му ламда сондите защото ми казаха че моите не работат и за тва е тека ,но разлика нямаше а моите сонди работеха при него значи си работат .дадохя на един маистор казах му каквосъм сътворил и тои я мери,гледа,прави,чини и нищо не можа да направи и ми каза да откача номерата и да сложа кола между тях
аз му викам че за 2 г. тази кола не мее оставила никаде и никаде не съм закъсвал с нея дори и зимата и ще намера начин да я направя . и харчи като танк
за 1.1 моторче 10-11 на 100 градско мисля че е мн.извън пада бая някаде 5-6 нз защо толкова
та мисалтамие да не би проблема да идва от буталата защтото те са от 89г.фиеста карбуратор а моята е 95г.инжекцион и тази от 89 са с право чело а старитеми бяха със някаква дупка .но ми казаха че с тези става по малка горивна камера и трябвало да върви повече видях как вурви повече един тролеи не можах да надбягам защото фиестуна се чуди да ли да тръгне като я настъпя и след малко мислене тя тръгва да набира но мн бавно
а на моето причтелче лети ;( да не би да е от буталата
ако някои знае нещо мн ще съм му благодарен защото вече незнам какво да правя
благодаря ви предварително
)

ако някои знае нещо мн ще съм му благодарен защото вече незнам какво да правя

- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Re: проблем с двигатея на Ford Fiesta 1.1i 95
Колега компресия замери ли ти този майстор.Нещо центровката да не сте я бутнали докато сте майсторили.Макар че е малко вероятно да е с делко 95 г.
Възможно ли е да сте объркали кабели знам ли.

- iavopi4a
- потребител
да бях там като я мереше точно по 10 на всеки цилиндър повече от идеално за годините си ,при положение че дават за нов мотор 14 аз не можах да повярвам и тои също .нее с делко с бобина а кабелите съм ги редил по на приятелчето ми колата .реглаж на клапани ми направиха и само малко ми смъкнаха оборотите защото бяха високи .мърка като котенце иначе само тва и е проблема и се чудя да нее от буталата въпреки че ми казват че нее от тяхbaro написа:Колега компресия замери ли ти този майстор.Нещо центровката да не сте я бутнали докато сте майсторили.Макар че е малко вероятно да е с делко 95 г.Възможно ли е да сте объркали кабели знам ли.

- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Така 10 компресия е добре от буталата даже трябва да е повече някаде го гледах това че на карб е по висока от на моното .Но не мога да разбера как ще ти смъкнат оборотите след като те се регулират от стъпков мотор .Да не би да я караш на газ .Провери си тогава потенциометъра на дросела както и МАП датчика .Ако пак не потръгне 

- iavopi4a
- потребител
baro написа:Така 10 компресия е добре от буталата даже трябва да е повече някаде го гледах това че на карб е по висока от на моното .Но не мога да разбера как ще ти смъкнат оборотите след като те се регулират от стъпков мотор .Да не би да я караш на газ .Провери си тогава потенциометъра на дросела както и МАП датчика .Ако пак не потръгне
не газ нямам а там кадето е стъпковото моторче има едно болче кадето се върти и от там можеш да ги вдигнеш и или да ги намалиш . ще ги видя и тях но преди да направя ремонта пушеше като локомотов и вървеше като луда но ще ги проверя тези неща
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Проблем в инджекциона или сте объркали зацепването на разпределителния вал.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- iavopi4a
- потребител
хммм инжекциона несъм го гледал щото си работеше преди са ще ходя да го разглоба имам шпреи за чистене а иначе разпределителния вал и коляновия са на белези отивам да се помъча после пак ще пиша какво е станалоHACKO написа:Проблем в инджекциона или сте объркали зацепването на разпределителния вал.
благодаря ви все пак