Форд Ескорт 1.4 1995г.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Хрис
потребител
потребител
Регистриран: 24 юли 2010, 21:27
Модел на автомобила: Escord 1.4 бензин
Status: Извън линия

Форд Ескорт 1.4 1995г.

Мнение от Хрис » 20 авг 2010, 21:21

Здравейте! Имам сериозен проблем с моят автомобил от около 5,6 месеца. Карам я на газ и бензин (проблемите стават и при двете). Като начало колата почна да гасне когато я освобождавах от скорост и я пусках по инерция. С времето започна да прекъсва и да гасне в движение или когато е на място. В момента когато се задържа малко по-дълго на някой светофар изведнъж и падат оборотите почва да тресе и ако веднага не си сложа крака на газта и да я поддържам на по високи оборите загасва. В началото по сериозно беше на газ но с времето стана и на бензин и дори по зле . Почистих стъпковото моторче, проверих свещи и кабели, след като ми направиха диагностика оказа се че отчита че двигателя работи нормално и причината е някаде другаде. След втора диагностика излезе, че компютъра загрява много. Той се намираше долу в дясно под жабката от вътрешната страна на калника. Изкарах го, отворих му капаците и след пробно каране ( компютъра беше изкаран и имаше възможност да се охлажда повече ) малко се подобри работата на автомобила. Посъветвах се компютърджия и той ми каза, че проблема може да е както от самия компютър, така и нещо друго може да го кара да загрявя. Ще бъда много благодарен някой ако сподели дали е имал същия проблем и как го отсранил или просто да ми даде компетентно мнение и съвет.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Re: Форд Ескорт 1.4 1995г.

Мнение от essex » 20 авг 2010, 23:38

Много интересен проблем, за първи път чувам че компа може да загреее :shock: Ще ми е интересно да разбрера какъв може да е наистина проблема и аз лично не мога да се сетя, и аз имах проблем но след като го почистих и рестнах компа вече година и повече всичко е добре
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”