смяна на ангренажен ремък на фиеста дизел
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2010, 16:20
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
смяна на ангренажен ремък на фиеста дизел
Привет колеги,
Преди една седмица си купих Фиеста 1.4 дизел на 2.5 години на 85 000 километра. Нищо не разбирам от дизели и ми се струва, че малко шумно работи. Отидох при майстор за смяна на ремък ,ролки на мотора, масла. Сменихме всичко само ангренажа ми казаха, че не се сменя преди 180 000 км на тази кола. Моля някой да каже това дали е така. Мисля да отида до МФ да ги питам и тях .

Преди една седмица си купих Фиеста 1.4 дизел на 2.5 години на 85 000 километра. Нищо не разбирам от дизели и ми се струва, че малко шумно работи. Отидох при майстор за смяна на ремък ,ролки на мотора, масла. Сменихме всичко само ангренажа ми казаха, че не се сменя преди 180 000 км на тази кола. Моля някой да каже това дали е така. Мисля да отида до МФ да ги питам и тях .

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
- Status: Извън линия
Re: смяна на ангренажен ремък на фиеста дизел
Вярно е,че ремъка се сменя на 160000км. или на 8 години.Ако ти се струва,че работи много шумно,накарай някой от майсторите да провери дали някой от уплътнителните пръстени на инжекторите не изпуска.За да се провери,просто се сваля кутията на въздушния филтър.На тези километри,обикновено е често срещано явление,макар че като цяло този двигател не може да се нарече тих и може и изобщо да нямаш никакъв проблем.