Обем на резервоара на Ford S-max
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2010, 14:53
- Модел на автомобила: Ford S-max
- Status: Извън линия
Обем на резервоара на Ford S-max
Здравейте колеги, аз съм чисто нов /като член/, уважавам ви, ценя мнението ви и ще ви помоля за същото. Може да ви се стори глупав въпроса, но наистина не разберам колко гориво побира резервоара на Ford S-max? Според ТТ-данните обема е 70 литра. Да ама не. Преди два дни на бензиностанцията ми сипаха 82,550 литра дизелово гориво. Опитват се да ми обяснят, че имало "скрита резерва". Ураааа. "А дали е така - кой, кой ще ми каже" - както се пее в една хубава българска песен. Разбира се от клуба- та за това се обръщам към вас членовете, ако знаете нещо по въпроса, моля отговорете ми.

- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: Обем на резервоара на Ford S-max
На всякъде по каталозите го дават 70 л. трабата и тя да побере 4-5 л. ама и ти не си отишъл на бензиностанцията с празен резервоар, сигорно си имал 2-3 литра поне. Кажи на коя бензиностанция те прекараха така ? аз забелязах, че Лукойл лъжат ама това си е голямо количество, над 10 % от зареденото , а на колонките им пише... точност до 0,1 %
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
нормата по БДС е +- 0.5% за течни и 1% за автогаз .
- vargala81
- потребител
- Контакти:
Да бе 0,5% пишеше при минимално заредено количество 2 л. май бешеAlexi написа:нормата по БДС е +- 0.5% за течни и 1% за автогаз .
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Компютъра на Мондеото, показва-казва, че събира 52 л., пък аз си доливам още 11 литра ! А в каталога му пише-52 литра ! Не се шашкай . Никой няма, и не може да те излъже повече от 2 до 5 % най много !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Така пише в книгата, и така показва трип компютъра .
-
- потребител
Ялта извинявай ама не ми въздействаш успокояващо. Просто ми навеждаш мисълта, че не само аз съм направен на ...маймуна. Не разбирам какви са тия тръби водещи към резервоара, че да събират около 18% от обема на резервоара. Това просто не е възможно. Съгласен съм за 2-3 литра, но цели 12,550!!! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Спокойно, твоя проблем, и аз съм го изпитал, и като си започнах със старите тубички, та до гърловината-напълних--63, на Мондеото. Тези данни не са толкова точни, + че с годините обема може би малко се увеличава, въпроса е че сега съм абсолютно наясно за моя .
- vargala81
- потребител
- Контакти:
На Ескорта резервоара е 55 л. веднъж само го пълних до горе и събра 52-3 л. Мондеото е по-голяма кола така, че резервоара няма как да му е по малък от на Ескорта. В едни каталози го дават с 61 л. а в други 62 л. така, че си е съвсем нормално количеството което си напълнил.ЯЛТА написа:Така пише в книгата, и така показва трип компютъра .
Аз също съм го изпитал и вече казах от коя бензиностанция. Като си ходя на Мадан и до село ми се събират 220-240 км. отиване и връщане, обикновенно зареждах за 35 лв А 95. когато беше около 2,15-2,20 л. и ми стигаше при положение, че я ръчкам много , но 2 пъти ми се случва да зареждам от Лукойл и на връщане от Мадан да слагам за по още 10 лв. бензин. И между другото във няколко бензиностанции съм пълнил бензин в пластмасови туби, само в Лукойл ми отказаха.от ЯЛТА на 16 Дек 2010, 10:05
Спокойно, твоя проблем, и аз съм го изпитал, и като си започнах със старите тубички, та до гърловината-напълних--63, на Мондеото. Тези данни не са толкова точни, + че с годините обема може би малко се увеличава, въпроса е че сега съм абсолютно наясно за моя .
-
- потребител
Добре де ясно е, че на бензиностанциите лъжат, но някой чувал ли е за такава възможност, евентуална "допълнителна резерва", на "определени модели" с натискане на някакво лостче или друго устройство и т.н. Аз съм чувал за някои от моделите на "Пасат", но за "Форд"-ове не съм чувал. Мисля си дали да не направя официално запитване към Мото-Пфое. 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Или резервоара ти не е 70 л или са те метнали в което се съмнявам. Отиди напълни я пак до горе да видиш колко ще събере, ако пак събере толкова начи ясна работата.
тука казваш нещо много интересно, как така трипа ти показва колко литра имаш в резервоара, нали да дизеловите версии не показвало нищо друго освен час и дата. Какво друго ти показва трипа?
ЯЛТА написа:Така пише в книгата, и така показва трип компютъра .

тука казваш нещо много интересно, как така трипа ти показва колко литра имаш в резервоара, нали да дизеловите версии не показвало нищо друго освен час и дата. Какво друго ти показва трипа?
- vargala81
- потребител
- Контакти:
Колата е нова, нямали борд компютър който да показва налично гориво, моментен, среден разход и оставащо гориво за еди колко си километра? За такива скрити резерви не съм чувал, но и да има няма да е 10% както е в твоя случай. Исхарчи това гориво и след това напълни на друга бензиностанция, другия вариянт е да направиш като колегата ЯЛТА с туби да го премериш.gelimachev написа:Добре де ясно е, че на бензиностанциите лъжат, но някой чувал ли е за такава възможност, евентуална "допълнителна резерва", на "определени модели" с натискане на някакво лостче или друго устройство и т.н. Аз съм чувал за някои от моделите на "Пасат", но за "Форд"-ове не съм чувал. Мисля си дали да не направя официално запитване към Мото-Пфое.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
urgan написа:Или резервоара ти не е 70 л или са те метнали в което се съмнявам. Отиди напълни я пак до горе да видиш колко ще събере, ако пак събере толкова начи ясна работата.
ЯЛТА написа:Така пише в книгата, и така показва трип компютъра .![]()

Когато си има трип компютър- /големият- дълъг екран / си показва, изминати километри, средна скорост, гориво-долято+налично,температура-външна и вътрешна, час, дата, но при дизел-не показва, разход на час, и моментен разход в движение . А при натискане на един от бутоните, излизат в мили-километрите .
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Принципно е възможно, що да не е. И на мен ми се случи един път и бях полудял, но после всичко си дойде на мястото. Аз примерно си зареждам от една нафтова колонка. Там наклона е доста голям. Обикновено когато зареждам предницата ми е повдигната в случая и зареждам на почти празен резервоар около 50-52 л. Един път я обърнах в другата посока и заредих към 62 л., а резервоара на мондеото го дават 56 л. по книжка. Тръбата на резервоара ако е поне едни 50 см. дълга и фи-то и е около 4-5 см., сами може да си изчислите обема и колко литра може да събере още само там. Принципно въпросното обезвъздушаване с натискането на бутона го има при VAG-групата, при нас доколкото знам няма такова нещо.
В големите вериги бензиностанции трудно могат да си позволят да излъжат с много, постоянно ги замерват.
В големите вериги бензиностанции трудно могат да си позволят да излъжат с много, постоянно ги замерват.
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2009, 21:42
- Модел на автомобила: C-max Ghia 1.6 TDCi, S-max Titanium 2.0 TDCi
Да знаеш че са те метнали и то доста. На светнала лампа и инфо от борда че имам гориво за 80 км - максимум 5 литра пълня докато изключи колонката и то 5-6 пъти. Максимум съм събирал 62-63 литра. Тоест няма как да е 10 литра над 70-така. По спецификация наистина е 70 литра.
-
- потребител
Колеги, безкрайно ви благодаря за мненията, които изразихте. Оказа се, "на коледа стават чудеса". Да наистина. Снощи в 00.00 часа прибирайки се от гр.София почуствах, че е време да заредя. На борд компютъра обаче все още не бе се появила нулата, т.е. имах около 3-4 литра. Заредех на бензиностанция на ОМВ и ...77.92 литра, а можеше и още мъничко!!!
Между другото особен интерес проявиха от официалното представителство на "Форд" и останаха много озадачени от този факт. Оставих ги да мислят. А сега оставям и вас на сериозни размисли относно факта. 

-
- ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
- Регистриран: 24 дек 2010, 09:42
- Модел на автомобила: .
Колега, според данните за автомобила ти от тук: http://www.ford.bg/files/katalozi/SMAX_ ... P_ebro.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, както казват и колегите по-горе, резервоара е с обем 70 л. и те ВКЛЮЧВАТ резервата от 8 литра.
Разликата, която се получава е от дребни измами, характерни за българската реалност. Най-популярната, от които е да се източва обема гориво в самия маркуч, което си е 5-7 литра. Тогава реално брояча върти докато се напълни с гориво маркуча, а а в резервоара ти не попада и капка за първите 7 литра гориво. За това аз винаги се нареждам на колонка, на която пред мен има автомобил, а не на празна, отдавна неизползвана колонка, на която бензинаджията на мой гръб си изкарва втората заплата...
Освен горенаписаното си носи и каталог с данните на автомобила в тебе. Зареждай само до горе и на почти празен автомобил. Ако "успеят" да ти сипят повече от 67 литра в резервоара, просто поискай да говориш с управителя и откажи да платиш за горницата. Колкото повече хора има около теб, толкова по-бързо ще приключи спора Ви в твоя полза
Другото, което може да направиш е да зареждаш на големи вериги като Shell, OMV или ECO и с касовият бон и данните на автомобила да пускаш жалба до централата им. Тези жалби със сигурност ще се разгледат, защото заради мошенничеството на някоя дребна душища ще страда граденият с десетилетия имидж на компанията. Ако се случи на някоя квартална бензиноколонка и ако собственика и е некоректен не може да направиш почти нищо. Аз лично, обаче, на такива обекти не бих заредил, ако не съм в абсолютно крайна нужда!
Дано написаното по-горе ти помогне
Имаш прекрсен автомобил. Пожелавам ти да си го караш със здраве и Весела Коледа на теб
Разликата, която се получава е от дребни измами, характерни за българската реалност. Най-популярната, от които е да се източва обема гориво в самия маркуч, което си е 5-7 литра. Тогава реално брояча върти докато се напълни с гориво маркуча, а а в резервоара ти не попада и капка за първите 7 литра гориво. За това аз винаги се нареждам на колонка, на която пред мен има автомобил, а не на празна, отдавна неизползвана колонка, на която бензинаджията на мой гръб си изкарва втората заплата...
Освен горенаписаното си носи и каталог с данните на автомобила в тебе. Зареждай само до горе и на почти празен автомобил. Ако "успеят" да ти сипят повече от 67 литра в резервоара, просто поискай да говориш с управителя и откажи да платиш за горницата. Колкото повече хора има около теб, толкова по-бързо ще приключи спора Ви в твоя полза

Дано написаното по-горе ти помогне

Имаш прекрсен автомобил. Пожелавам ти да си го караш със здраве и Весела Коледа на теб

-
- потребител
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:16
- Модел на автомобила: ford s max
Здравейте , аз също имам s max дизел 140 коня 2007 оставих да свърши горивото до последно , когато отивах към бензиностанцията ми показваше на компютъра че имам гориво за още 17 км. и заредих 79,800 л. Зареждам само на РОМПЕТРОЛ и винаги до горе при изключване на пистолета събира още 14 л.