Относно Катализатор
- 
				road runner1982
- потребител 
- Регистриран: 26 юли 2011, 23:19
- Модел на автомобила: Ford Focus TDdi 2001
- Status: Извън линия
Относно Катализатор
Здравейте съфорумци ..... От 2 дена съм горд притежател на Фокус 1.8 TDdi 2001г комби . Въпросите  за момента ми са следните . Колата има ли катлизатор , може ли да бъде премахнат , какви са плюсовете и минусите от махането и най вече съвет каде ще го премахнат компетентно ?  Второ на този мотор монтира ли се чип за повдигане на мощтността и мога ли да сложа някакъв въздушен вилтър с по голяма пропоскливост т.н. Спортен .
Моля да не ме режете с това че колата не е за тунинг или други такива ...... за момента просто питам ще ли е възможно и колко би струвало
За сега ще съм много благодарен за отговора и ще се постарая присъствието във форума да бъде положително .

Моля да не ме режете с това че колата не е за тунинг или други такива ...... за момента просто питам ще ли е възможно и колко би струвало

За сега ще съм много благодарен за отговора и ще се постарая присъствието във форума да бъде положително .
- Pyrhel
- потребител 
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
 Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
- Контакти:
Re: Относно Катализатор
Честита придобивка и безаварийни километри!
Колата има катализатор (ако не е махнат от собственика преди теб). Плюсовете са... Само плюсове са
Може да се чипва, като ефектът е благ. Не се слага физически чип, а се препрограмира ECU-то. И филтър можеш да сложиш, но честно казано е безсмислено, по-добре е хубав нормален въздушен филтър и да се сменя редовно.
Колко би струвало зависи къде правиш процедурите

Колата има катализатор (ако не е махнат от собственика преди теб). Плюсовете са... Само плюсове са

Може да се чипва, като ефектът е благ. Не се слага физически чип, а се препрограмира ECU-то. И филтър можеш да сложиш, но честно казано е безсмислено, по-добре е хубав нормален въздушен филтър и да се сменя редовно.
Колко би струвало зависи къде правиш процедурите

- 
				road runner1982
- потребител 
Благодаря за отговора ..... идва въпроса ....... каде да разбера катализатора там ли е седи ли или е празно ? (гърнеджия , МП или друг сервиз )  Съжалявам че задавам толкова въпроси още отначало ,но реално тръгам на там откадето вие идвате
 Съжалявам че задавам толкова въпроси още отначало ,но реално тръгам на там откадето вие идвате 

Съжалявам че задавам толкова въпроси още отначало ,но реално тръгам на там откадето вие идвате
- Pyrhel
- потребител 
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
 Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
- Контакти:
Първата стъпка е да провериш дали седи там поне на външен вид - намира се след турбото и преди меката връзка. Ако има тръба - явно е сменено. Следващата стъпка е дали керамиката е в него, това без да се свали тръбата отдолу и да се погледне няма как да стане.

- 
				road runner1982
- потребител 
след турбото има одебеление да  дали е пълно ще се сваля явно.....
 дали е пълно ще се сваля явно.....  Отново благодарско .... Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то
 Отново благодарско .... Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то  ?
 ?

дали е пълно ще се сваля явно.....
 дали е пълно ще се сваля явно.....  Отново благодарско .... Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то
 Отново благодарско .... Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то  ?
 ?- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Заглавието на темата е за катализатор!road runner1982 написа: Към кой чипаджия от форума да се обърна относно чипосване така да се каже на ЕКУ-то?
За катализатор ли ще се говори или за чип?
Ако искаш да я преместя в "Други въпроси" и си пиши каквото искаш?
Ако изобщо някой ден тръгнеш да си търсиш нещо във форума ще разбереш защо ти правя забележка.
И въпросите поставени в тази тема са обсъждани -сигурно са тема със заглавие "на колко да си напомпам гумите"
- baidido
- потребител 
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Паци що му се караш на момчето, чак толкова буквоядство мисля, че не е нужно, пък и не виждам на кого пречи. Може да си промени темата на катализатор и чип и пак ще е свързано с двигателя, ама тогава може да отиде и в раздел Тунинг. Pyrhel е изчерпал всичко всичко по темата за катализатор-а, друго повече не може да се каже. Относно чип-а аз мога да препоръчам човека, който слага ми слага моя и на още няколко колеги от форума, както и на стотици други коли в България. 
http://bg.powerchip-germany.de/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://bg.powerchip-germany.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
Който кара Форд е горд!
						- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
Щото утре, примерно ти или някой друг ще ревне, "търся инфо за чип и нищо не излиза, да го .... и форума, нищо не е подредено, веднага да се пренареди".baidido написа:Паци що му се караш на момчето, чак толкова буквоядство мисля, че не е нужно, пък и не виждам на кого пречи. Може да си промени темата на катализатор и чип и пак ще е свързано с двигателя, ама тогава може да отиде и в раздел Тунинг. Pyrhel е изчерпал всичко всичко по темата за катализатор-а, друго повече не може да се каже. Относно чип-а аз мога да препоръчам човека, който слага ми слага моя и на още няколко колеги от форума, както и на стотици други коли в България.
http://bg.powerchip-germany.de/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;