Ford mondeo 2002 бензин прегрява
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Ford mondeo 2002 бензин прегрява
Еми какво да ти кажа, нови модели коли, нови технологии, нови цени, и се оказва че това което знаем вече не ни е нужно,-защото не върши работа, а пък производителите всячески се мъчат да ни вкарат във фирмените сервизи и доста често успяват.
Успех.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2009, 16:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 GHIA MK3 '2001 LPG Lovato Easy Jet
- Контакти:
Какво стана с колата ,че имам същата. Аз 2-пъти сменям от "златните" термостати. Първият оригинален от МФ изкара 30х км. за 236лв прекалено малко. Вторият за сега е ОК и струваше на половина.
С първият колата бързо загряваше но и изведнъж изтиваше, после пак загряваше и пак изтиваше. Вторият така се беше счупил, че малко да загрее(~80 градуса C) и веднага перката включваше на 2-ра скорост. А по принцип ако всичко е наред много рядко включва перката и то за 10сек на първа скорост. За да включи на втора трябва да е пуснат климатроника. Това е моят опит с охлаждането на Duratec 2.0 145кс.
С първият колата бързо загряваше но и изведнъж изтиваше, после пак загряваше и пак изтиваше. Вторият така се беше счупил, че малко да загрее(~80 градуса C) и веднага перката включваше на 2-ра скорост. А по принцип ако всичко е наред много рядко включва перката и то за 10сек на първа скорост. За да включи на втора трябва да е пуснат климатроника. Това е моят опит с охлаждането на Duratec 2.0 145кс.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2010, 19:04
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2002
Здравейте,
Смених "златния" термостат и всичко се оправи. Стария представляваше една топка ръжда и окиси. Изкара 93000 км. Предполагам проблемът бе че никога не съм сменял антифриза, а колата е на почти 9 години вече.
Оказа се, че златния термостат го има и в някои модели на Пежо и там цената е доста по добра - 120 лв.
Благодаря на всички за помощта.
Смених "златния" термостат и всичко се оправи. Стария представляваше една топка ръжда и окиси. Изкара 93000 км. Предполагам проблемът бе че никога не съм сменял антифриза, а колата е на почти 9 години вече.
Оказа се, че златния термостат го има и в някои модели на Пежо и там цената е доста по добра - 120 лв.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
според мен термостата ти е изкарал поне 193 хиляди км .. а червения антифриз го дават да се сменя на 10 годиниchavdart написа:Здравейте,
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Вероятно си прав. Моята е 1,8 125 кс на 84к км 6 години антифриза е кристален загрява нормално и не прегрява. Колата е купувана от МП.Alexi написа:според мен термостата ти е изкарал поне 193 хиляди км .. а червения антифриз го дават да се сменя на 10 годиниchavdart написа:Здравейте,
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2010, 19:04
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2002
Ще попитам за кой модел на Пежо е термостата /майстора го намери/. А дали е на 93к или 193 к - коментара е неуместен, защото най-добре знам на колко е при положение че друг не я е карал,а и не се опитвам да я продам за да "превъртам" километража. Ще направя няколко снимки на термостата, определено е интересно да се види.