смяна на пистовия ремък форд фокус
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2013, 19:52
- Модел на автомобила: фокус
- Status: Извън линия
смяна на пистовия ремък форд фокус
Може ли някой да ми опише, как се сменя пистовия ремък на форд фокус 90 кс TDI 2002 година, стъпка по стъпка.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: смяна на пистовия ремък форд фокус
TDDI или TDCI е колата, че както си го описал не става ясно?
Ако е тдди-то - лягаш отдолу или на канал и гледаш - малката ролка най-отзад към двигателя е обтяжната, на болт с ключ 15. С ключа не развиваш болта, а просто натягаш цялата ролка за да прибере пружината и да отпусне ремъка.
Сваляш го и на негово място слагаш новия като следиш последователността на ролките.
Това е - работа за 5 минути.
Ако е тдди-то - лягаш отдолу или на канал и гледаш - малката ролка най-отзад към двигателя е обтяжната, на болт с ключ 15. С ключа не развиваш болта, а просто натягаш цялата ролка за да прибере пружината и да отпусне ремъка.
Сваляш го и на негово място слагаш новия като следиш последователността на ролките.
Това е - работа за 5 минути.
-
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2013, 22:09
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 115 hp 2001 г. (коНби)
Re: смяна на пистовия ремък форд фокус
Ще отнеме малко повече време докато махнеш корите зад гумата и тази под предната броня за ти се отвори повече място за работа и да ти е по-удобно при слагането на новия ремък. Аз понеже не съм толкова добър "монтьор" го сменях с един приятел. Единия гледа отгоре ремъка да е влязъл в шайбата на хидравличната ролка и във водната помпа, другия човек гледа долната част - шайба на климатика, паразитна и шайба на генератор. Не е кой знае какво, ще се справите и без сервиз. Успех! 

"Мисленето е най-трудната работа на света. Затова толкова малко хора се захващат с нея." - Хенри Форд