Scoprio2.4i V6 - Къде се намира релето на бензиновата помпа
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2013, 21:31
- Модел на автомобила: Scorpio
- Status: Извън линия
Scoprio2.4i V6 - Къде се намира релето на бензиновата помпа
Здравейте,
От няколко дни колата на баща ми (Scorpio 2.4i, 90г.) пали когато си поиска. Един наш приятел, който се занимава с автомобили предполага, че може би релето на бензиновта помпра прави проблеми, но не могат да го намерят къде се намира.
В Аutodata пише "Under LH fascia".
Моля, ако някой знае къде се намира въпросното реле или пък каква може да е причината за проблема, нека да каже. Ще бъда много благодарен.
Поздрави
От няколко дни колата на баща ми (Scorpio 2.4i, 90г.) пали когато си поиска. Един наш приятел, който се занимава с автомобили предполага, че може би релето на бензиновта помпра прави проблеми, но не могат да го намерят къде се намира.
В Аutodata пише "Under LH fascia".
Моля, ако някой знае къде се намира въпросното реле или пък каква може да е причината за проблема, нека да каже. Ще бъда много благодарен.
Поздрави
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Scoprio2.4i V6 - Къде се намира релето на бензиновата помпа
А проверено ли е налягането на бензина. Може бензиновата помпа да не може да направи необходимото налягане.
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2013, 21:31
- Модел на автомобила: Scorpio
По-скоро смятат, че е релето, защото проблема е периодичен. Ако беше помпата, постоянно не би трябвало да има налягане. Но може и да си прав, всичко трябва да се провери
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
До колкото имам спомени, че от 5.5 години не съм пипал двигателя на Скорпиото, който е 2 литра, в рейката има контакт, който се управлява от налягането. При 2.5 А спира тока към бензиновата помпа, а при налягане под 2.2 А отказва да запали. Проблем може да прави и някой датчик, като например датчика на коляновия вал. Там където задната (петата) врата или капака на багажника се заключва в купето, отстрани на ключалката има един бутон, който е предпазител. При повишена консумация на ток от бензиновата помпа трябва да изключи. Провери и него за окисляване или замърсявания.