Problem

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
sh0pa1
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2014, 16:50
Модел на автомобила: ford eskord 1,6
Status: Извън линия

Problem

Мнение от sh0pa1 » 20 яну 2014, 16:59

форд ескорд 1,6 16В .

1.проблема ми е че трудно пали на бензин
2. като му дам сичката гас на бензин забива муцуната и тогава трагва и стига до 3500 оборота и спира се едно се е вклучил регулатора .

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Re: Problem

Мнение от essex » 20 яну 2014, 20:15

Има доста писано изфорума,но аз мисля че с едно изречение няма да може да ти се помогне, започвай да четеш http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=40074 аз само ти давам насока какво трябва да се провери:
бензинова помпа (дали прави необходимото налягане), дали няма мръсотия в резервоара, бензиновите дюзи( остави ги за накрая), МАф попринцип той е виновен за невървежа на колата, температурен датчик на антифриза който е за компа намира се на термостата точно отгоре, ламбда сондата - мирише ли на суров и неизгорял бензин както и чернилка да изкарва от ауспуха,кабелите и свещите как са, гледам че си написал "като му дам сичката гас на бензин забива муцуната" това значи ли че караш предимно на газ, има и регулатор на бензина който е на самата рейка с дюзи до него отива едно вакуумно маркуче.Не е зле да провериш и датчика за темп на въздуха, не си дал много информация, коя година е колата ти, дай някаква предистория от кога е така , какво и как е станало, може да пуснеш и една снимка на двигателния отсек !
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”