Ford Focus 1.8 Висок разход на гориво.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
dementor90
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2014, 13:22
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Ford Focus 1.8 Висок разход на гориво.

Мнение от dementor90 » 08 мар 2014, 13:27

Колеги, здравейте ! Карам Форд Фокус 1.8 дизел 75 к.с .
От скоро имам 1 проблем . Колата както си харчише 7-8 градско изведнъж скочи на 13-15л. Интересувам се от какво може да се получи това
Преди време един майстор ми каза че лагерите на коляновия вал скоро ще са ми за смяна. Може ли това да е причина за завишения разход ?
Страхувам се че ако е от там проблема колата да не блокира .. не съм я карал от около три дни.
Ако някой е имал сходен проблем или знае от какво може да се получи този завишен разход моля да сподели мнението си
Последна промяна от paci на 08 мар 2014, 13:29, променено общо 1 път.
Причина: заглавието.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Ford Focus 1.8 Висок разход на гориво.

Мнение от ЯЛТА » 08 мар 2014, 14:38

Възможно е да е от този клапан:
Изображение
Но докато не се качи ГНП на стенд никой не може да каже със сигурност, дюзите също. После се измерва компресията в цилиндрите, клапаните също се проверяват надлежно.
Как така майстора ти установи че точно основните лагери са за смяна ? Това не е много лесно за установяване, мери се налягането на помпата, после се мери налягането при датчика за масло, и тн. Това няма връзка с разхода на гориво. Има вероятност да ти краде даже някой от горивото, зависи къде се паркира колата. Няма да блокира, ако не я оставяш без масло, може да почне да тропа повече, да вие но няма да блокира, а ако я настъпваш яко може да счупи колянов вал.
Успокояващото е че мотори има много втора ръка.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

tushan
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05

Re: Ford Focus 1.8 Висок разход на гориво.

Мнение от tushan » 08 мар 2014, 21:31

Аз първо бих сменил бензиностанцията и ако пак ми покаже висок разход тогава бих предприел някакви мерки

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”