неясен теч при ремъците Фокус 1,6 бензин, 2005
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2014, 17:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 115 hp
- Status: Извън линия
неясен теч при ремъците Фокус 1,6 бензин, 2005
Колеги, всъщност моторът е 1,6 ti-vct, но това едва ли има значение по този казус. Скоро взех колата и се каня да и сменям тези дни всички ремъци и ролки. Та като оглеждах мястото, забелязах че нещо е капало на кората под ремъците, но не мога да разбера антифриз ли е или хидравлично масло ли е. И двете казанчета са в норма, волана се върти леко. Бърках при ремъците, но не напипах нищо влажно (пистовите ремъци изглеждат сухи), а и не знам кое какво е. Струва ми се, че най-отгоре (зад казанчето на хидравликата) е алтернатора, под него е хидравличната помпа, а под нея вероятно е компресора на климатика, прав ли съм?
А къде е водната помпа? Разбрах, че се върти от пистовия ремък, не от ангренажа.
Важно ми е да разбера защото ако е водната помпа е добре да я сменя сега. Частите си ги набавям сам, но като разбрах че в. помпа не е на ангренажа реших да не я закачам сега и не я поръчах съответно. Ако пък е хидравличната помпа да знам какво ме чака?
Бихти ли помогнали да разбера кое къде е и евентуално от къде капе. Течността е леко мазна и не мирише, но може и да е изветряла.
А къде е водната помпа? Разбрах, че се върти от пистовия ремък, не от ангренажа.
Важно ми е да разбера защото ако е водната помпа е добре да я сменя сега. Частите си ги набавям сам, но като разбрах че в. помпа не е на ангренажа реших да не я закачам сега и не я поръчах съответно. Ако пък е хидравличната помпа да знам какво ме чака?
Бихти ли помогнали да разбера кое къде е и евентуално от къде капе. Течността е леко мазна и не мирише, но може и да е изветряла.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: неясен теч при ремъците Фокус 1,6 бензин, 2005
А на вкус каква е, сладка ли е?Dr Zorge написа:...
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Сладка ще да е. Оказа се по-млакия дявол, спукано е казанчето за антифриза и капе само при загрял мотор, пък аз се пулих рано сутринта преди да тръгна.
Сега въпроса е това лепи ли се или трябва ново? Ако е второто откъде, как и на какви пари горе-долу излиза?
Ще трябва да пътувам уикенда около 300-400 км и не знам дали е разумно да тръгвам така. Досега минах в София 250 км и нивото е още над мин.
Ще си взема на Хепу антифриз от този лонг лайф, май е червен, но мисля, че с такъв мога да доливам /моя май е розов - далтонист съм/?
Сега въпроса е това лепи ли се или трябва ново? Ако е второто откъде, как и на какви пари горе-долу излиза?
Ще трябва да пътувам уикенда около 300-400 км и не знам дали е разумно да тръгвам така. Досега минах в София 250 км и нивото е още над мин.
Ще си взема на Хепу антифриз от този лонг лайф, май е червен, но мисля, че с такъв мога да доливам /моя май е розов - далтонист съм/?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не става с лепене, За Мондеото си купих ново от Мото пфое- 98 лв. и стотинки. Търси втора употреба.
Аз имам такова за 1.8 td- Focus

Аз имам такова за 1.8 td- Focus

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Честно,
а аз си мислих, че съм единствения карък с подобен проблем. Аз търсих, търсих за моята и накрая уж намерих втора употреба. Уви, пратиха ми от дизелово МК2. Както и да е, купих маркучи и го снадих. Проблем да чукна на дърво не съм имал от тогава.
а аз си мислих, че съм единствения карък с подобен проблем. Аз търсих, търсих за моята и накрая уж намерих втора употреба. Уви, пратиха ми от дизелово МК2. Както и да е, купих маркучи и го снадих. Проблем да чукна на дърво не съм имал от тогава.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Знам едни, които лепят казанчета за стъклоумивателни устройства. Би трябвало и с това за антифриза да се справят. На лично ще ти пратя линк.
Допълвам, поради долния пост.
Налягането е около 1,2atm, т.е. не е много над атмосферното.
А ако се ползва за лепенето същия материал като на казанчето не вярвам да има проблем.
Но въпреки това не искам да се обзалагам.
Допълвам, поради долния пост.
Налягането е около 1,2atm, т.е. не е много над атмосферното.
А ако се ползва за лепенето същия материал като на казанчето не вярвам да има проблем.
Но въпреки това не искам да се обзалагам.
Последна промяна от Любо на 12 мар 2014, 15:47, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Това е под налягане и е достига голяма температура.
По-добре да си вземе едно било то и от МК1 мисля, че ще стане, за 40 лева имаше в Аутоплюс! Ако не, аз платих 50 лева за втората употреба, че ново ми искаха 250 лева.
По-добре да си вземе едно било то и от МК1 мисля, че ще стане, за 40 лева имаше в Аутоплюс! Ако не, аз платих 50 лева за втората употреба, че ново ми искаха 250 лева.
-
- потребител
Да, благодаря, колеги.
Сега звънях в МП оригинално казанче 58 лв, нова капачка 26 лв - 84 лв общо, с отстъпка 20% за 4+ - 68 лв тотал. Със смяната ще отиде на 100 лв най-малко.
Понеже колата държи стабилна температура, предполагам капачката не работи коректно или просто пластмасата е калпава, не знам ...
Сега звънях в МП оригинално казанче 58 лв, нова капачка 26 лв - 84 лв общо, с отстъпка 20% за 4+ - 68 лв тотал. Със смяната ще отиде на 100 лв най-малко.
Понеже колата държи стабилна температура, предполагам капачката не работи коректно или просто пластмасата е калпава, не знам ...