Генерация - уплътнение след двуцевката
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
- Status: Извън линия
Генерация - уплътнение след двуцевката
Вчера установих, че при "ремонтни работи" ми е било разкъртено и уплътнението след двуцевката - духа силно около свръзката, при отворени прозорци в купето мирише на изгорели газове, а колата бръмчи като "Запорожец".
Отвън тръбата се притиска с една скоба, захваната от два винта с пружини. Някой може ли да ми каже с какво точно се уплътнява и къде го продават? - с търсачката нищо не намерих. По спомен вътре имаше нещо твърдо в кръг около тръбата - (може да е твърдо, а може да е било меко и след монтажа да се втвърдява).
Отвън тръбата се притиска с една скоба, захваната от два винта с пружини. Някой може ли да ми каже с какво точно се уплътнява и къде го продават? - с търсачката нищо не намерих. По спомен вътре имаше нещо твърдо в кръг около тръбата - (може да е твърдо, а може да е било меко и след монтажа да се втвърдява).
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Re: Генерация - уплътнение след двуцевката
Най-вероятно ти трябва уплътнителен пръстен от пресован тел, осигуряващ заедно с пружините гъвкавост на връзката, нещо такова:dreadx написа:Вчера установих, че при "ремонтни работи" ми е било разкъртено и уплътнението след двуцевката - духа силно около свръзката, при отворени прозорци в купето мирише на изгорели газове, а колата бръмчи като "Запорожец".
Уплътнение за изпускателни тръби
От едната страна е плосък (нанизва се на тръбата и ляга върху фланеца), а от другата е полусфера и осигурява уплътняване към колектора при усукването на двигателя около тампоните при натоварване.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Re: Генерация - уплътнение след двуцевката
Точно това е, много ти благодаря!