Шум от двигателя.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Шум от двигателя.

Мнение от essex » 26 май 2014, 18:17

Колега има един шум от двигателя който ми иска да остановя без да го отварям, за да знам дали да се занимавам въобще. Шума не е силен, при студен мотор е по шумен, а при топъл почти не се чува. Шума не идва от повдигачи/клапани. Първите 1000 км карах със старото масло за се съберат всичките мръсотии и да излязат,колата е седяла година и половина без да се кара. След смяната на маслото шума отихна, но 2 000 км след това шума не се с променил.Шума идва повче от към картера, от главата нищо не се чува, ясно се разбира като си сложа главата под мотора и самият звук се отразява от асфалта.
Насочил съм се към биелни лагери и бутален болт.
Събрах малко инфо за биелните лагери, не се чуват на студен мотор а на топъл, за сега не смятам да отварям мотора, но намерих клипче на което човека показва как шума от биелния лагер на съответняи цилиндър спира при махане на кабела от свещта, няма детонации. Това абсолютно вярно ли е ? ето и нагледно показва как би могло да се разбере. https://www.youtube.com/watch?v=N8bDr_hOn9Q
Не мога да разбера с какво се характеризира шума от бутален болт.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Re: Тропащ хидравличен повдигач.

Мнение от essex » 09 юни 2014, 09:53

Сега когато дневните температури са над 20 градуса при студена кола шума се чува много по малко ! А на топла кола може би не се чува, което ми подсказва, че виновника е хидравличен повдигач. Колеги някой има ли опит с тези хидравлични повдигачи, когато взех колата първите 100-200 км нямаше този шум но тъй като е стояла към 2 години колата без да се кара, може да има запушване на хидравличен повдигач или бъркам.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”