Разход на Ford Focus 2.0 Zetec
-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2014, 21:25
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Zetec
- Status: Извън линия
Здравейте! Наскоро си купих Форд Фокус 2001, 2.0 Зетек 131кс., купе. Мина през сервиз, всичко му се смени и му сложих газова уредба. След като ми се отвори път извън градът реших да го засека.
Резултатът е с 32л 288 км, после с 32л 220 км.
При 120 на магистрала и 100-110 на останалите пътища го докарвам кум 12-12.5
А при 140 на магистралата едва направих 200 км.
Беше ми казано, че извънградско горят 7/100.
Бих искал да попитам за вашият опит? Дали наистина е нормално да имам такъв разход и в такъв случай каква е оптималната скорост за пестене на гориво?
Благодаря!
Резултатът е с 32л 288 км, после с 32л 220 км.
При 120 на магистрала и 100-110 на останалите пътища го докарвам кум 12-12.5
А при 140 на магистралата едва направих 200 км.
Беше ми казано, че извънградско горят 7/100.
Бих искал да попитам за вашият опит? Дали наистина е нормално да имам такъв разход и в такъв случай каква е оптималната скорост за пестене на гориво?
Благодаря!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Разход на Ford Focus 2.0 Zetec
Газов инжекцион ли е, или обикновена АГУ?
Твоя разход го правя при юркане с 140-150 скорост по GPS и включен климатик. По километраж е 150-160.
Иначе средно, при нормално движение, някъде идва около 9-10/100.
Минавам през цяла София и магистрала Тракия и зареждам в Бургас около 30-32 литра, това е около 320 километра някъде, при средна скорост 140.
Градско трудно е да се каже с тези задръствания в голямото село, защото заводски градски разход го дават при движение в града, но без висене на едно място.
Скоро засичах точно това- маршрут взет за 35' (7-8 км), 15' съм бил в движение, а 20' в покой. Смятай при тези обстоятелства разход на 100 км..... Ако гасиш по светофарите, може и да падне.
Този уикенд пък засякох при движение по равен път, с леко газ на 5-та предавка, при скорост 80 км/час, разход по бордкомпютър 4,5-4,8 и го поддържаше. Направо го докарах до разхода на Екобуст.
На бензин, извънградско може и да се докара до 7-8/100.
Най-икономично се кара до 3000 оборота. Нагоре разхода скача.
Твоя разход го правя при юркане с 140-150 скорост по GPS и включен климатик. По километраж е 150-160.
Минавам през цяла София и магистрала Тракия и зареждам в Бургас около 30-32 литра, това е около 320 километра някъде, при средна скорост 140.
Градско трудно е да се каже с тези задръствания в голямото село, защото заводски градски разход го дават при движение в града, но без висене на едно място.
Скоро засичах точно това- маршрут взет за 35' (7-8 км), 15' съм бил в движение, а 20' в покой. Смятай при тези обстоятелства разход на 100 км..... Ако гасиш по светофарите, може и да падне.
Този уикенд пък засякох при движение по равен път, с леко газ на 5-та предавка, при скорост 80 км/час, разход по бордкомпютър 4,5-4,8 и го поддържаше. Направо го докарах до разхода на Екобуст.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2014, 21:25
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Zetec
Инжекцион, а това за 140….там мисля, че съм на 15…madboy написа:Газов инжекцион ли е, или обикновена АГУ?
.........
Петъка ще пътувам до София и смятам да карам 100-110, а на магистралата 120 и ще видим какво ще покаже. Ще следя и това за 3000-те оборота. Но даже не се и надявам на 320 км с 32 л.
А, ако я натисна сигурно мога да изразходвам целия резервоар с бензин до София.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Разхода ми е при поддържане на 140, не при ускоряване, е то тогава отива над 20-30.
Ако мислиш, че ГИ е настроен правилно, остава варианта да засечеш разход на бензин, за да видиш дали е в норми.
Ако мислиш, че ГИ е настроен правилно, остава варианта да засечеш разход на бензин, за да видиш дали е в норми.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Колеги, на този мотор разхода със 120 и 140 е почти еднакъв - от опит Ви го казвам. Но категорично на колегата колата има проблем. Аз съм със същия мотор, но на Мондео. А разход градско е относително понятие и за критерий вземаме извънградско. Значи миналата година лятото на магистрала с 5 човека, багаж, климатроник и средно 140-150 ми даде 8 газ /с газов инжекцион съм/, което ме изненада приятно. При второто ми ходене до морето при същите условия ми стъпи на 10, и от тогава разхода ми е висок, като сега не пада под 12 /смесен цикъл/, което в никакъв случай не е нормално, но не зная къде може да е причината. Така че колега - търси проблема. Започни от въздушен филтър, свещи, кабели за свещи, неправилна настройка на ГИ или запушени филтри на ГИ-то, МАФ, ЕГР или кой знае какво още .... и мен ме чакат тези проверки....дано съм бил полезен
Малко под въпрос за 7, но с галене, пазене и постоянна скорост 100 /без товар и климатик/ е възможно. Щом аз го засякох 8 при условията споменати в предния ми пост, значи може и до 7 да се свали, но не ми е в стила....скоро ще пътувам 5-600 км. и ще споделя, че отдавна не съм излизал извън града, но се страхувам, че този път ще е повече ... напоследък ми вдигна разхода, но допускам че е от стила ми на каране а и от по-ниската цена на газта, което следователно води до удряне в количеството което сипваме. Моята бутилка е 31 литра макс, а събира около 26 .... и вече няколко пъти сипвам по 32, дори по 34 литра ... е какво да кажа - мнооогооо висок разход....Калата написа: Беше ми казано, че извънградско горят 7/100.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Без да влизам в спорове за разход това 8 със 150км в час и багаж незнам как си го постигнал, но клони към невъзможното. Имал съм такова мондео. Като съм я карал с такива скорости борда показваше 14-15.
- martin1977
- потребител
Тогава още нямах трип, но го засякох по бутилката (пълно/празно/пълно) и смея да твърдя че точно така се получи - малко над 8 /но не повече от 8,5/ и при средна скорост около 140 /на моменти дори до 160-170, но рядко/. И аз тогава се изненадах, но е факт. Сега имам трип и като съм на темпомат със 140 на равен път без денивелация, показва 9 /на моменти дори 8, рядко 10/, а като вдигна до 150, качва 10-11, макс. 12, а със 100 на 5-та си кюти на 7, дори понякога 6 и много рядко 8. Веднъж вдигна пущиняка 180 /то повече и не може де/ и трипа показваше 14-15. Скоростите са по километраж, но разликата с GPS е не повече от 5-6 км./час (проверено). Но не гарантирам колко е достоверно, защото рядко излизам извън града и на магистрала, карам на къси разстояния и предимно смесен цикъл .... с мръсна газ и си харчи предоволно. Среден разход по трипа ми дава около 13, а като зареждам, го изчислявам поне 14 ..... но скоро ще пътувам София - Бургас, вече си имам темпомат и трип, и хубаво ще засека и обещавам да споделя с вас.
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Моят е петврато купе и го карам на бензин. От опит мога да споделя, извънградско минимум 7.3-7.5/100, това със скорост 100-110км/ч (до 3000 об/мин), градско 9-10 през лятото, зимно - 1-2 литра отгоре, ако стъпваш на газта може и 15-17 да отиде. Смесен цикъл не вярвам да е под 8/100. 100км в града ми струват 25 лв, извън града малко повече. Мотора не е нова технология и си похапва.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
На места прелитам.pantata написа: От къде минаваш, че спести над 80км?
Sent from my Lenovo S750 using Tapatalk 4

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Аха, затова само 32 литра до Бургас със 140 км/ч, керосина отделно...
Иначе съвета за проба на бензин е добър. Но пълно-пълно, иначе няма смисъл.
Иначе съвета за проба на бензин е добър. Но пълно-пълно, иначе няма смисъл.

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Тъкмо да дам по-точен разход и от Шел ми набиха 38 литра (колонката продължаваше да набива, но аз се разпищях да я спират), при положение, че трябваше да спре на 35 л. Та засечката пълно-пълно отиде...
Иначе по борд комп, но той прави грешка с +/- литър, по-често в +, но не може да се вярва точно.
Та по него- 50 км софийско/100 км магистрала/100 км извънградско (но често се караше на 2-ра и ластици с тировете), отчете 9,6
След още 50 км софийско отчете 11.5, когато свърши газта и ако ми бяха заредили 34-35 л. всичко се покрива на 100%, обаче... ходи засичай газ/въздух в жегите.
Иначе по борд комп, но той прави грешка с +/- литър, по-често в +, но не може да се вярва точно.
Та по него- 50 км софийско/100 км магистрала/100 км извънградско (но често се караше на 2-ра и ластици с тировете), отчете 9,6
След още 50 км софийско отчете 11.5, когато свърши газта и ако ми бяха заредили 34-35 л. всичко се покрива на 100%, обаче... ходи засичай газ/въздух в жегите.

- lordextra
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2012, 15:58
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 16v lpg
madboy написа:Газов инжекцион ли е, или обикновена АГУ?
Този уикенд пък засякох при движение по равен път, с леко газ на 5-та предавка, при скорост 80 км/час, разход по бордкомпютър 4,5-4,8 и го поддържаше. Направо го докарах до разхода на Екобуст.![]()
------------------------------
От люлин 10 до морската градина на Бургас са точно 390 км при мен точно 32 литра. Как ги изкара тез 320 по тракия ??? да нямаш проблем с километража ?
Най-Мразения. Не е скъп бензина, Заплатите са Ниски. "Бяло,червено, зелено - цитат на 3-те Б-та за знамето на България.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Не знам дали имам проблем с километража. На тия километри засякох разход като пътувах за Бургас. Да обяснявам ли защо?

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Абе така като гледам май май си подхапва.Довечера ще ми е първото засичане така че ще мога да говоря с данни ама като гледам.... папа
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- martin1977
- потребител
Колега, много е важен и начина на каране, но по принцип този мотор не е много ящен. Аз съм с такъв на Мондео. В началото като я взех смесен цикъл си харчеше 10 на 100 газ, което хич не е много. А сега почнах да я засичам по 17-18 на 100 .... на какво се дължи, не знам, но щом е могла да харчи 10, значи пак може да ги харчи и да си е ОК .... просто иска нормално каране, а не като мен- оборотите в червено.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
E то не може хем да върви, хем да не харчи, хем да не пуши. 

- martin1977
- потребител
Ама за какво пушене говорим, бе колега- говорим за автомобили на бензин, не за печки - един човек от форума много обича да казва- нафтата е само за отопление и за селскостопанска техникаmadboy написа:E то не може хем да върви, хем да не харчи, хем да не пуши.

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Ми моя варел неака го засеках бива 13.3 ми даде на сто половинта градцко другава на вън ама с между 150-200 тай че бива доволен съм
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- martin1977
- потребител
На мен с 200-220 ми скача на 16-17 на сто газ ..... така е- за да върви, иска да яде ... гладна мечка хоро не играе.