Яде ми повече масло от бензин!!!
Яде ми повече масло от бензин!!!
Здравейте! Аз съм начинаещ шофьор и за първа кола си взех Ford Fiesta 94-та година с мотор 1.1 50к.с. Четох една тема свързана с маслото, гарнитурата и главата... - проблем със светещата лампа за маслото. При резки завои и резки спирачки ми светва лампата на маслото. Отначало долях 2литра
което е много и сега пак ми прави същият проблем. Минах 1500 километра и имам чуството че яко ми го гори... при работещ двигател ми духа през отвора за доливане на масло казаха ми сегменти. двигателя около гарнитурата ми е зацапана и също така пак от ъкълии ми казват гарнитура на главата! Доливам масло 15₩ 40₩... Ще го сменям цялото като взема пари но да долея ли сега докато сменя гарнитура или да долея само!?!?? Това ми е проблема със светещата лампа, а ме чака дълъг път след две седмици..! Благодаря ви! 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: Яде ми повече масло от бензин!!!
Това само със смяна на гарнитурата няма да се оправи, предполагам, че и отзаде пуши. Двигателя си е за ремонт, или трябва да си намериш евтино масло и да доливаш, но разхода ще се увеличава до момент в който ще трябва да ремонтираш. Преди да тръгнеш на път долей си масло.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
Re: Яде ми повече масло от бензин!!!
Що не ти направят замерване на компресията да видят къде е проблема. Ако на загрят двигател из форсираш и видиш тъмно синкав пушек отзад през ауспуха си за сегменти гумички гарнитура глава и шлайф на глава. Може да си караш спокойно стига да не оставаш двигателя без масло.