Жила за скорости на Мондео МК2

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
dido uzunov
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2015, 21:30
Status: Извън линия

Жила за скорости на Мондео МК2

Мнение от dido uzunov » 15 юни 2015, 22:01

Здравейте колеги!
И аз от около 5-6 месеца съм с Мондео МК 2 1,8ТД. Много съм доволен за сега. Изчезнаха ми 5-та и задна скорост от веднъж(вече два дни карам само напред :lol: ). Като огледах жилата и на едното се оказа, че е счупен пластмасовия накрайник с който завършва бронята към скоростната кутия и тя се движи заедно с жилото. От темите до тук разбрах само, че МК 1 и МК 2 нямат нищо общо с привода на скоростите. Нови жилата са скъпи (казаха ми цена около 300лв или са ме излъгали). Въпросът ми е има ли разлика в жилата на дизеловото и бензиновото Мондео.
П.п. Ако пък някой има за продаване да казва.

chm0d755
потребител
потребител
Регистриран: 27 апр 2011, 00:41
Модел на автомобила: Mondeo

Re: Жила за скорости на Мондео МК2

Мнение от chm0d755 » 01 юли 2015, 22:58

Здравей колега,

На мен пък някакви ми е паднала гумичка ли е маншонче ли е незнам... което се намира в пластмаската накрая, която влиза в кутията и сега има голям луфт между пластмаската и пишляка, който стърчи от кутията.
Ако сменяш жило и на повреденото има такава гумичка в пластмаската може да почерпя нещо за нея, така и така жилото не става за използване. :)
Те са 2 жила и на мойто липсва това, което е от страната на левия калник на колата (по-голямата дупка на пластмаската, защото другото жило е с по-малка дупка) :)

Иван Вълков
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2010, 14:49
Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate

Мнение от Иван Вълков » 02 юли 2015, 07:48

Към първия колега - потърси в авто морга или тука в отдел пазар има доста Мк2 -ки на части.

Към втория колега - аз имай същият проблем с Мк2-ката ми, реших го като сложих парче маркуч с подходящ размер. Мисля че тогава сложих маркуч за гориво с вътрешен размер 8мм а външно към 12мм но не си спомням точно.

П.п Така направено жилото към скоростната кутия изкара 50к километера след който я продадох. Колата продължава да се кара без проблеми.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Последна промяна от Иван Вълков на 02 юли 2015, 17:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BladeMan
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia

Мнение от BladeMan » 02 юли 2015, 17:08

Ахахах , аз имах само 3-та и 4-та. Проблема е ,че ги има само в Мото Пфое на цена от 300лв за комплект + жила. Намерих ги по много голяма случайност в една кола на части .Първото нещо, което заминава при тия коли когато отиват в морга са точно тези неща!
ПП: Преправянето води до чупене в най-неподходящият момент ( в моя случай я караше женами)
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”