моля за съвет и помощ за турбо на мондео 3
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2011, 23:39
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
моля за съвет и помощ за турбо на мондео 3
Пиша в форума за първи път и се надявам на съдеиствие и помощ,за което предварително благодаря.Моят автомобил е Мондео комби 2000к 115кс-2001г производство.След смяна на притискател ,феродов диск и маховик +лагер помпа ми се загуби турбината.Само да кажя че частите които подмених са поръчани от маистора по номер на шасито.Аз лично след като забелязах промяната реших да проверя маркучите и шлухките които са ссвързани с работата на турбото.Всичко е здраво само забелязах че на маркучито което идва от двата клапана до вакум реголатора на турбото ,вакума липсва.Ако някои ми даде савет или някаква схема ще ам много благодарен.Идеята ми е да се опитам сам да се справя с проблема
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Re: моля за съвет и помощ за турбо на мондео 3
Здрaвей колегa. Добре дошъл в " комунaтa "
. Не твърдя, че съм прaв но мисля, че в сервизa сa зaбрaвили мaркучa зa клaпaнa, който упрaвлявa променливaтa геометрия нa турбото ( не съм 100 % сигурен но мисля, че е с геометрия твоето турбо ) и е остaнaлa " отворенa " и тaкa. Огледaй хубaво зa висящо мaркуче някъде, a aко имa предпaзнa лaмaринa нaд турбото я свaли и виж около него. Дрaсни кaкво е стaнaло, пък ще го мислим и помaгaме с кaквото можем/знaем и тaкa 
Поздрaви

Поздрaви
- robber
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.
Re: моля за съвет и помощ за турбо на мондео 3
Вакуума ти го няма най-вероятно... При мен на два пъти ми прави инджилици това маркуче.
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!