проблем палене

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
сашо фокус 1.8 тдди
потребител
потребител
Регистриран: 15 юли 2015, 12:29
Status: Извън линия

проблем палене

Мнение от сашо фокус 1.8 тдди » 15 юли 2015, 12:55

Здравейте колеги. От скоро съм собственик на форд фокус 1.8 тдди 2000 година. Та колата е супер, върви прилично и харчи малко. Но се появи проблем. След престой от около 12-15 часа пали без проблем но след около 20 секунди работа гасне и не иска да запали повече. След отвиване на първата дюза и въртене пали ( явно пада нафтата) и след това няма проблем до следващия предтой от 12-15 часа. Майстора който ми обслужи колата е сигурен че проблема идва от ГНП и по точно някакъв ремонтен комплект гумички които трябвало да се сменят и проблема приключвал. Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели как го е решил. Помпата е БОШ.

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Re: проблем палене

Мнение от OgiDogi » 15 юли 2015, 13:31

сашо фокус 1.8 тдди написа:...След престой от около 12-15 часа пали без проблем но след около 20 секунди работа гасне и не иска да запали повече. След отвиване на първата дюза и въртене пали ( явно пада нафтата) и след това няма проблем до следващия предтой от 12-15 часа...
Проблемът ти е най-вероятно в областта на горивния филтър и най-вече бързите връзки на горивопроводите - помпата си задържа горивото и затова пали, но някое уплътнение на филтъра изпуска и той е празен, защото горивото от тежестта си е отишло обратно в резервоара. Като свърши горивото в помпата след няколко секунди - колата гасне и трябва да се подкачи чак от резервоара.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

сашо фокус 1.8 тдди
потребител
потребител
Регистриран: 15 юли 2015, 12:29

Re: проблем палене

Мнение от сашо фокус 1.8 тдди » 15 юли 2015, 13:51

Благодаря за мнението.Първо ще прегледам всичко и ако не се оправи ще се наемам с помпата. По принцип ми изпуска малко нафта от една бърза връзка до горивния филтър и мисля да почна от там.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”