Ford Focus 1,6 TDCI/90 изпушва синьо

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
delivers
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2015, 11:29
Модел на автомобила: Ford Focus MK2 1,6 TDCI 90cv
Status: Извън линия

Ford Focus 1,6 TDCI/90 изпушва синьо

Мнение от delivers » 01 дек 2015, 11:47

Здравейте колеги. Аз съм нов във Вашия форум и нека първо се представя с няколко думи. Казвам се Живко и съм от Габрово. От скоро съм собственик на Ford Focus МК2 1,6ТДЦИ 90 конски сили внос от Франция. Та сега на проблема (може би).
От два дни забелязах, че сутрин като запаля колата изпушва един син облак дим отзад и после веднага се оправя и не пуши въобще нищо (в рамките на няколко секунди). Ако оставя автомобила за няколко часа да изстине и после пак запаля пак се получава това изпушване на син дим и пак след това изчезва. Държа да кажа, че до сега карах с нафтата, която беше в резервоара (почти беше пълен) и преди два дни налях българска нафта. Проверявам редовно нивото на маслото и антифриза и няма промяна в нивото и на двете. Според мен този пушек мирише на "сурова" (неизгоряла) нафта, но до сега никога не съм имал и карал дизелов автомобил и не мога да съм категоричен в твърдението си. Та нормално ли е това изпушване при първи старт или не?

Потребителски аватар
robber
потребител
потребител
Регистриран: 31 авг 2014, 19:37
Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 2004. 136 коня, дизел.

Re: Ford Focus 1,6 TDCI/90 изпушва синьо

Мнение от robber » 01 дек 2015, 16:38

Да ти кажа проблем си, но точно какъв не се наемам да кажа. Най-лесното е, ако е замърсен масления филтър. Ако не е от него следват по-сериозни неща, но трябва да я види човек, който разбира. Погорва масълце май, нищо че казваш не харчи.
Прочети това и дано ти помогна и е нещо дребно:
caralyze.bg/articles/poznai-po-pusheka-ot-auspuha-problemite-na-kolata
Ако знам казвам, ако не знам питам! Лична мъдрост :D
Ford Focus C-Max 2004. 136 катъра!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 01 дек 2015, 20:22

Такива работи на мен не ми харесват, но............ Може и турбото да се обажда. Специалистите са в сервиза- село Донино- на входа мисля беше, ще потърсиш Пресиян Василев, той ще ти даде добър съвет.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

delivers
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2015, 11:29
Модел на автомобила: Ford Focus MK2 1,6 TDCI 90cv

Мнение от delivers » 02 дек 2015, 09:20

Здавейте отново. Има малко развитие по темата и ще го споделя. Вчера мерих подгревните свещи и се установи, че от 4 броя работи само една. Другите бяха директно прекъснати.Снощи се вкарах във филма да ги сменя.
Е смених ги но ако знаех каква мъка е нямаше да се заема.
Държа да кажа, че форда го взех със заминала трбина и я смених, като същевременно почистих масления привод и махнах цедката. Турбината си е наред, защото снощи я проверих и няма никакви луфтове. Тази сутрин като запалих пак изкара черно синкав дим но беше едва забележим и то само при саото запалване. Върти ми се една идея в главата. Да не би да има известно количество масло в ауспуха от това, че старта турбина беше заминала. В интерес на истината в интеркулера имаше доста от старото масло и видях голям зор докато го изкарам от там. Не съм излизал още на дълъг път извънградско да я вкрам в темпеатурен режим да загрее хубаво за да издуха каквото има останало в кулера и в ауспуха. За работата по форда ми помага много добър мой приятел, който работи като механик в автосервиза на Ситроен в Габрово и според него автомобила за сега няма никакви проблеми. Благодаря за коментарите колеги. Ако има някакво рзвитие о темаа ще пиша отново. Лек ден ви желая.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”