1.4 16v (80 коня) тресе на празен ход
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2016, 21:09
- Status: Извън линия
1.4 16v (80 коня) тресе на празен ход
Здравейте!
От няколко месеца имам Mazda 2 2006та година, с двигател на Форд - 1.4 16V 80 коня. Имам следния проблем - на свободни обороти понякога тресе. Проблема е по-изразен когато и климатика работи. Също така след форсиране, без значение дали в движение или не, когато колата е освободена от скорост се опитва да изгасне, като понякога успява. На диагностиката не излизат никакви грешки, като след смяна на свещи имаше някакво минимално подобрение в стабилността на оборотите, но не напълно. Пробвах и добавка за почистване на инжекцион на Liqui Moly, но отново нямаше ефект. Следващата стъпка за мен е ходене в някой сервиз на Бош, за да видим тяхната диагностика какво ще покаже. Някой има ли някаква идея каква може да е причината? Колата също така харчи доста - 10.5 градско с климатик, но това е каране само в час пик във Варна, така че не го отчитам като такъв голям проблем.
Всякаква помощ е добре дошла
От няколко месеца имам Mazda 2 2006та година, с двигател на Форд - 1.4 16V 80 коня. Имам следния проблем - на свободни обороти понякога тресе. Проблема е по-изразен когато и климатика работи. Също така след форсиране, без значение дали в движение или не, когато колата е освободена от скорост се опитва да изгасне, като понякога успява. На диагностиката не излизат никакви грешки, като след смяна на свещи имаше някакво минимално подобрение в стабилността на оборотите, но не напълно. Пробвах и добавка за почистване на инжекцион на Liqui Moly, но отново нямаше ефект. Следващата стъпка за мен е ходене в някой сервиз на Бош, за да видим тяхната диагностика какво ще покаже. Някой има ли някаква идея каква може да е причината? Колата също така харчи доста - 10.5 градско с климатик, но това е каране само в час пик във Варна, така че не го отчитам като такъв голям проблем.
Всякаква помощ е добре дошла

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: 1.4 16v (80 коня) тресе на празен ход
Клапана за празен ход, чистен ли е?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2016, 21:09
Re: 1.4 16v (80 коня) тресе на празен ход
Не, мисля скоро да я карам на юнаците в сервиза и ще ги накарам да го почистят. Има ли нещо друго което си заслужава да се провери?