Проверка за ниво на масло в скоростна кутия?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проверка за ниво на масло в скоростна кутия?
Колеги, някой с Микрокат може ли да ми каже за Fiesta 2004 ( 2002-2005 го водят) къде се намира пробката за проверка на нивото на масло в скоростната кутия?
Имам чувстовото, че е намаляло ( може и да греша). Като включвам на първа , в спряло положение се чува един стържаш звук, някъде от под колата. Или нещо не е смазано по системата от лостове , или нивото на маслото е намаляло( така бях чел по форумите).
Та затова и искам да ги отхвърля едно по едно...
Имам чувстовото, че е намаляло ( може и да греша). Като включвам на първа , в спряло положение се чува един стържаш звук, някъде от под колата. Или нещо не е смазано по системата от лостове , или нивото на маслото е намаляло( така бях чел по форумите).
Та затова и искам да ги отхвърля едно по едно...

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Проверка за ниво на масло в скоростна кутия?
Отпреде уе 
По посока на движението отпред се пада. И на Ескорта ми беше там и сега на тази си е там.
Гледаш отпреде и ако имаш съмнение погледни си полуоските, пусни една мислена линия от горния им край и гледаш напреде. Тапата е една идея над нивото на отворите за полуоските понеже и те трябва да бъдат окъпани с масло
На предната стена на кутия дириш не в багажника
Отвиваш тапата и ако не протече бръкни с нещо с пръст е най-добре и трябва да напипаш маслото да е до пробката
На канал се зяпа за тази тапа. От доло под колата ще трябва се навреш

По посока на движението отпред се пада. И на Ескорта ми беше там и сега на тази си е там.
Гледаш отпреде и ако имаш съмнение погледни си полуоските, пусни една мислена линия от горния им край и гледаш напреде. Тапата е една идея над нивото на отворите за полуоските понеже и те трябва да бъдат окъпани с масло

На предната стена на кутия дириш не в багажника

Отвиваш тапата и ако не протече бръкни с нещо с пръст е най-добре и трябва да напипаш маслото да е до пробката
На канал се зяпа за тази тапа. От доло под колата ще трябва се навреш

-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
Това за Мондео ли става дума?nicko написа:Аз бях така даже и по зле направо влизаха с натиск. От долу под скоростния лост има една кутия където са връзките с щангите които отиват до скоростната кутия. Та в тази кутия се събира кал и боклуци отворих я изчистих калта и камъчетата и сега скоростите влизат като нови.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Забравих да спомена- първо ще тествам това ( ако и при мен има подобна кутия), защото звука е точно като желязо триещо се в желязо или желязо в камък.nicko написа:Аз бях така даже и по зле направо влизаха с натиск. От долу под скоростния лост има една кутия където са връзките с щангите които отиват до скоростната кутия. Та в тази кутия се събира кал и боклуци отворих я изчистих калта и камъчетата и сега скоростите влизат като нови.

Ще пиша после какво е станало.