Обезвъздушава ли се охладителната система на Ескорт 1,8 бенз
-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 TDI 1998г.
- Status: Извън линия
Обезвъздушава ли се охладителната система на Ескорт 1,8 бенз
Колеги на зор съм.
Първо да се похваля-от 4 дена съм притежател на Ескорт 1,8 с АГУ. Малко повече грееше и реших да сменя термостата. Отстраний двете гумени съединения от които излезе около 3,5 литра антифриз. Смяната на термостата беше прекалено лесна. Налях отново антифриза през разширителното казанче но забелязах, че изпаритела е толкова студен че ще замръзне т.е. в него няма антифриз. Въпросът ми е как да обезвъздуша системата така че и да вкарам антифриз в изпарителя. Възможно ли е да прегрея колата от очевидно не обезвъздушената система.
Първо да се похваля-от 4 дена съм притежател на Ескорт 1,8 с АГУ. Малко повече грееше и реших да сменя термостата. Отстраний двете гумени съединения от които излезе около 3,5 литра антифриз. Смяната на термостата беше прекалено лесна. Налях отново антифриза през разширителното казанче но забелязах, че изпаритела е толкова студен че ще замръзне т.е. в него няма антифриз. Въпросът ми е как да обезвъздуша системата така че и да вкарам антифриз в изпарителя. Възможно ли е да прегрея колата от очевидно не обезвъздушената система.
- DON CECI
- потребител
- Регистриран: 30 яну 2008, 09:10
- Модел на автомобила: mondeo 2.0 16v 136 ps 93год.
Re: Обезвъздушава ли се охладителната система на Ескорт 1,8 бенз
колега оставяш капачката на раз6ерителния съд отворена и даваш няколко пъти gas да се изфорсира кола и така би трябвало да се обезваждошi тя по принцип сама трябва да се обезваждошi ама.... еми знам ли може и да прегреее
koito iska neka da me barne
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Ако казанчето е под нивото на радиатора,се обезвъздушава.
Ако е над него-при първоначалното наливане трябва да изчакаш малко,за да излее въздуха при термостата.Там си има една малка дупчица специално за това.Помпата...ако има пробка на нея,значи се обезвъздушава....но западна кола с такава помпа,произведена след средата на 60-те,на мен не ми е известна.
Ако е над него-при първоначалното наливане трябва да изчакаш малко,за да излее въздуха при термостата.Там си има една малка дупчица специално за това.Помпата...ако има пробка на нея,значи се обезвъздушава....но западна кола с такава помпа,произведена след средата на 60-те,на мен не ми е известна.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 TDI 1998г.
Проблемът решен. Понеже изпарителя е монтиран на нивото на разширителното казанче се наложи да го надую с уста докато навлезе антифриз. Всичко вече е ОК. Благодаря Ви