Проблем с оборотите на Мондео 95
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2009, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 95
- Status: Извън линия
Проблем с оборотите на Мондео 95
Колеги,искам да попитам нещо.Ходил съм на диагностика при няколко майстора и никой не може да открие проблема.Колата на место работи перфектно,има мощност,върви много добре,обаче като я изключа в движение от скорост гасне.Ще ви бъда много благодарен ако някой ми каже на какво се дължи това? 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Проблем с оборотите на Мондео 95
VSS - датчик за скоростта. Нашите компютри от него взимат информация, че колата е в движение и двигатела трябва да работи.
Плюс проблем с клапана за празен ходи - блокирал затворен или изгорял мотор, или най-често срещаното - бавно отреагира и има нужда от почистване.
Втори плюс - вакуумна линия - прегледай си вакуумните линии. Възможно е някъде да ти е излязло някое маркуче и от там да смуче въздух и от това да гасне.
Всяка една от тези три причини може да доведе до описаното от теб. Освен това може да е комбинация 2 от 3 или 3 от 3.
Плюс проблем с клапана за празен ходи - блокирал затворен или изгорял мотор, или най-често срещаното - бавно отреагира и има нужда от почистване.
Втори плюс - вакуумна линия - прегледай си вакуумните линии. Възможно е някъде да ти е излязло някое маркуче и от там да смуче въздух и от това да гасне.
Всяка една от тези три причини може да доведе до описаното от теб. Освен това може да е комбинация 2 от 3 или 3 от 3.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Само дето не предположи, че е има АГУ!Любо написа: ...
Не се сещам на предния ти опит дали улучи двигателя, но мисля да те предложа за "Врачка на Годината"

-
- потребител
Много благодаря на "Любо",че ми отговори бързо на моя въпрос.Още утре ще проверя всичко,където ми каза.Още веднъж благодаря.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
То това добре, ама прочете ли поста на Паци? Я сподели верно проблема е на газ или на бензин?Gosho23 написа:Много благодаря на "Любо",че ми отговори бързо на моя въпрос.Още утре ще проверя всичко,където ми каза.Още веднъж благодаря.
Това дето ти изредих снощи е относно бензин, защото допуснах, че не на газ, щом не си го споменал.
Ако ти го прави на газ, зависи каква е газовата - с вакуумен изпарител? електрически? с ламбда контрол? инжекцион?
-
- потребител
На бензин е,в момента съм я разглобил и като дам на контакт клапана за празния ход изобщо не реагира,сега ще видя къде се губят токовете и довечера ще пиша по-подробно.
-
- потребител
Здравейте,още вчера отстраних проблема,но неисках да избързвам с писането за да мога днес да я тествам.След изминаването на 230км,установих че проблема е отстранен с гасненето и падането на оборотите при изключена предавка.Сега колата си перфектно в границата 950-1000 оборота и разхода на гориво ми е паднал с около литър.Проблема беше в клапана за празния ход,имаше нагар по него,след неговото прочистване и имаше клеясала букса,която не пропускаше ток до клапана.След изчистването на буксата,проблема беше отстранен.Благодаря на всички,които ми дадоха своите съвети.