Мондео 2001г 1.8 бензин - гори масло, губи мощност
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Мондео
- Status: Извън линия
Мондео 2001г 1.8 бензин - гори масло, губи мощност
Здравейте,
след като обиколих няколко сервиза, включително Moto Pfohe реших да се консултирам и с Вас.
От около 3 месеца колата - Мондео 2001г 1.8 Duratec бензин, гори масло. За 3 месеца съм налял 2 x 5л. туби масло, онзиден купих 3та. Грубо сметнато за 3 месеца съм минал 3500км.
Закарах колата на диагностика в Moto Pfohe и диагнозата беше "Двигателя е без забележки" да сменя гумичките на клапаните.
Мисля, че по същото време се появи и втория проблем. На дълъг път, след около 150-200 км колата започва да придърпва и да губи мощност. Колкото повече км. изминавам толкова по-зле става. Едвам крепя в началот 100км/ч на 5та скорост, после едвам крепя 80 на 4та и след всеки баир става все по зле, докато не спре съвсем на сред баира. Спирам, гася, чакам 5-10 мин. и пак тръгвам едвам, едвам.
Проблема с мощността изчезва, след като колата "преспи" една нощ. Сутрин нямам абсолютно ниакакъв проблем с мощността.
На градско се усеща от време на време придърпване при подаване на повече газ при ниски обороти.
След Moto Pfohe колата е гледана в още 3 сервиза и нищо не можаха да открият.
Смениха ми свещите и бобината. Бяха се засилили да махат катализатора, но се отказаха.
Последното, което установих онзи ден, в големите жеги (40-42 градуса) е, че проблемите с загубата на мощност се появиха и на градско, след като минах 10тина км. Днес температурите са доста по-ниски и този проблем не се появи.
след като обиколих няколко сервиза, включително Moto Pfohe реших да се консултирам и с Вас.
От около 3 месеца колата - Мондео 2001г 1.8 Duratec бензин, гори масло. За 3 месеца съм налял 2 x 5л. туби масло, онзиден купих 3та. Грубо сметнато за 3 месеца съм минал 3500км.
Закарах колата на диагностика в Moto Pfohe и диагнозата беше "Двигателя е без забележки" да сменя гумичките на клапаните.
Мисля, че по същото време се появи и втория проблем. На дълъг път, след около 150-200 км колата започва да придърпва и да губи мощност. Колкото повече км. изминавам толкова по-зле става. Едвам крепя в началот 100км/ч на 5та скорост, после едвам крепя 80 на 4та и след всеки баир става все по зле, докато не спре съвсем на сред баира. Спирам, гася, чакам 5-10 мин. и пак тръгвам едвам, едвам.
Проблема с мощността изчезва, след като колата "преспи" една нощ. Сутрин нямам абсолютно ниакакъв проблем с мощността.
На градско се усеща от време на време придърпване при подаване на повече газ при ниски обороти.
След Moto Pfohe колата е гледана в още 3 сервиза и нищо не можаха да открият.
Смениха ми свещите и бобината. Бяха се засилили да махат катализатора, но се отказаха.
Последното, което установих онзи ден, в големите жеги (40-42 градуса) е, че проблемите с загубата на мощност се появиха и на градско, след като минах 10тина км. Днес температурите са доста по-ниски и този проблем не се появи.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: Мондео 2001г 1.8 бензин - гори масло, губи мощност
Жега и скапано минерално масло!
Мотора си реве за ремонт, но трябва да се огледа от кадърен човек къде му е проблема.
Мотора си реве за ремонт, но трябва да се огледа от кадърен човек къде му е проблема.
-
- потребител
До преди 3 седмици ползвах само Моторкрафт от Мото Фое 5W30.
Сега съм с 10W40 Xenum по препотъка на "майстора".
Сега съм с 10W40 Xenum по препотъка на "майстора".
-
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2009, 20:47
- Модел на автомобила: Fiesta
Имах го същия проблем с фиестата,но смених гумичките и сегментите и сега всичко е на ред.
-
- потребител
И загубата на мощност ли си имал, като при мен?
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
значи викаш 10 литра за 3500 км , това е по 3 литра на 1000 км.Сигурен ли си че сутрин няма локва масло под колатаpes написа:Здравейте,
.

всички щяха да ти кажат основен ремонт ако не беше това:
pes написа: Сутрин нямам абсолютно ниакакъв проблем с мощността.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
На колко км е автомобила? Според мен най-малкото е смяна на гумички и сегменти, за да се стигне до тук според мен колата е над 300 000 км.
-
- потребител
Колата е на 137 000 км. Няма видими течове на масло и дори не пуши.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Да не го набива във водата. Провери гарнитура. Виж си антифриза за мазни петна и емулсии в него. То се някъде отива това масло. Ако го гори трябва да пуши синьо от аспуха?