Форд Фокус 1.8 TDDI къде му се намира ламбда сондата ?
-
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 23:45
- Модел на автомобила: FORD FOCUS
- Status: Извън линия
Здравейте колеги, искам да ви попитам нещо може да ви прозвучи и смешно, но за мен не е

FORD -> FEEL THE DIFFERENCE
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Един "шантаф" въпрос
Понеже въпросната сонда се поставя в началото на испускателната с-ма и преди катализатора я търси някъде около"двуцевката" ще я познаеш по 2-та кабела които излизат от нея. 

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
никъде !smirnoff написа:Здравейте колеги, искам да ви попитам нещо може да ви прозвучи и смешно, но за мен не еФорд Фокус 1.8 TDDI къде му се намира ламбда сондата ?
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Ахм, и един мармот завива там какво беше........, ама на тоя Фокус е едноцевка......катализатора е непосредствено след турбината и няма място за такива сонди. Пък, друг е въпроса има ли такава сонда този дизелов мотор и отговора е не, няма на TDdi ламбда сонда!noface написа:Понеже въпросната сонда се поставя в началото на изпускателната с-ма и преди катализатора я търси някъде около"двуцевката" ще я познаеш по 2-та кабела които излизат от нея.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Форд Фокус 1.8 TDDI къде му се намира ламбда сондата ?
Еми кажете му на човека,аз казвам по принцип къде стои,а това че ваще печки са напреднали с матРиала не знаех. 

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Re: Форд Фокус 1.8 TDDI къде му се намира ламбда сондата ?
понеже си назад с матРиала - печки отдавна се вика на бинДзиновите - щото много повече топлят атмосферата - отколкото вършат полезна работа !noface написа:Еми кажете му на човека,аз казвам по принцип къде стои,а това че ваще печки са напреднали с матРиала не знаех.
и ДА на дизелите никога не е имало нужда от ламда (или квато там сонда и викат) - защото помпата впръсква толкова гориво колкото трябва.
Докато при бинДзиновите печки ECU-то фърля боб и забърква някаква смес и после се чуди дали е изгоряла ...