скоростна кутия на мондео95
- zombi.ad
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2009, 13:43
- Модел на автомобила: ford фокус ц макс 2005
- Status: Извън линия
скоростна кутия на мондео95
здравейте колеги .имам форд мондео 95г.като го купих преде година втора скорост влизаше малко трудно ,сега вече и третата взе да влиза трудно ,доста често "хърка "при превключването.проверил съм маслото,добре ми се видя,та въпроса ми е дали да я ремонтирам ,или да взема нещо втора употреба.благодаря предварително
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: скоростна кутия на мондео95
ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА
Преди да ремонтираш или да мислиш за друга скоросна кутия поогледай щангите от скоростния лост до кутията нещо да няма разхлабено или разбито 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега това е синхронизатора на муфата за превключване на скороста той е износен от неправилно включване.
Ремонта е нов синхронизатор или стария с пиличка да се направят каналите по-дълбоки, но това трябва да го направи човек който разбира /т.е. читав мотьор/.Друга да вземеш не знаеш състоянието и.Това е болка при почти всички Мондеа.
Ремонта е нов синхронизатор или стария с пиличка да се направят каналите по-дълбоки, но това трябва да го направи човек който разбира /т.е. читав мотьор/.Друга да вземеш не знаеш състоянието и.Това е болка при почти всички Мондеа.
- sensho1980
- потребител
- Регистриран: 03 яну 2010, 19:38
- Модел на автомобила: eskort1.4
Пьрво ЧНГ то ремонта е ясен ама вьв всички авто части има добавки за скорости между 5 и 10 лв за износени синхронизатори ако искаш пробваи на мен така ми се оправи 1ва на ескорта
- zombi.ad
- потребител
пробвах с добавка ,налях една тубичка ,няква немска около 6 лв,но няма голям ефект ,изглежда не е първото наливане на добавка.ще карам така докато изкрета ,пък после ще търся друга кутия ,някой да има предложения .а ,от друг модел пасва ли кутия?
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Смени маслото с по-рядкото моторно-10&15W40 (марката няма значение, нещо наливно и евтино), необходими са ти 2,6 л. По принцип се препоръчва хидравлично масло Dextron 2/3-червено, но то е по-скъпо.И моторното ще свърши работа, кутията на Мондео позволява използването на моторно масло. Отначало и аз се чудех как е възможно използването на такива масла при Мондео, на много други марки се препоръчва 80W-90, 75W-90 GL4, но явно Мондео е няква специална макина
Ще видиш ефект ако го смениш, стига да не са се прецакали тотално синхронизаторите.В студа трансмисионните масла (евентуално ако е с такова твоята кола) се сгъстяват много и затрудняват превключването, пък и с тия добавки твоето се е превърнало в пълна боза. Тоя проблем със синхронизаторите е хроничен за Мондео Мк1/2, това си едно голямо слабо място. Поне може да опиташ по този начин да изкараш още доста време. Ако няма ефект и продължи да се магари, тогава предприемай ремонтни дейности.

- sensho1980
- потребител
То донякъде за тия проблеми сме си виновни ние шофиорите според мен де някои играл ли си е да си сменя маслото на кутията нали и то си има живот "пробег"по мои наблюдениа почти никои не го сменя даже и при закупуване на нова кола "втора употреба де"ако не кажеш на тия в сервиза няма и да погледнат има ли масло или не на старото жигули не веше сменяно поне 20 години смених го с нигрол все едно сложих нова кутия мъчеше я студа щото маслото си е гъстичко
- zombi.ad
- потребител
още преди да налея добавката се консултирах с майстора ми ,кадърен е доста ,а и е свестен ,че той ми каза че няма много смисъл да наливам добавка ,но аз държах да пробвам.все пак добавката струва 6 лв,а нова скоростна кутия(втора употреба де)250лв.така че мисля че ще се сменя кутия ,но се чудя как се пробва скоростна кутия преди да я сложа ,да не се наложи да правя упражнение за луди,слагай сваля.ще взема да пробвам обаче това с по рядкото масло,дано стане.а иначе лесно ли се сваля кутия ,трябват ли някакви специални ключове ,или инструменти?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
250лв е много за ск. кутия, обиколи моргите и се пазари, аз си намерих за 80 преди нова година. Вярно специала оферта, ама цена 100-130лв е нормална за кола 95.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Смяната е доста трудна и е свързана с откачането на целия тракт, както повечето работи по Мондео. Никак не е проста работа и ще ти излезе бая пара само за труд. Пробвай смяна на маслото, поне не е скъпа процедура ~20-25 лв. Има пробка за източване в долния край на кожуха на дифа- вътрешен шестограм 8ца е.
- sensho1980
- потребител
Еи тука си адски прав 

Последно избутана от zombi.ad на 13 май 2010, 21:05.