кръгова диаграма за моторите RDA и RKB

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
jilata
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2010, 17:15
Модел на автомобила: Eskort 1.8 zetek 105hp
Status: Извън линия

кръгова диаграма за моторите RDA и RKB

Мнение от jilata » 18 мар 2010, 19:40

Здравейте има ли някой данни за разликата в кръговата диаграма на ГРМ на моторите 1.8 зетек RDA i RKB? Проблема и е че ми умря мотора който е 105коня и качих мотор от Мондео пак 1.8 но RKB сега колата ми неработи както трябва и до колкото проучих разликата м/у двата мотора е само в ГРМ Искам да видя по диаграмата каква е разликата и дали ще мога да направя нещо по въпроса. Дайте компетентно мноние моля ми че ми пуши главата вече :(

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: кръгова диаграма за моторите RDA и RKB

Мнение от HACKO » 18 мар 2010, 20:03

Като имаш съмнение, че проблема е в ГРМ, сложи разпределителните валове от стария двигател. След като разликата е само в диаграмата а тя се определя от разпределителния вал, слагането на другите валове ще направи двигателя като стария.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

jilata
потребител
потребител

Мнение от jilata » 18 мар 2010, 20:11

Оооооох брат до сега да съм го направил това но купих новия мотор от морга за 350лв като дам стария мотор на моргата за части. те взели та продали главата с валовете почти веднага .......... сега няма валове и търся дали има разлика във валовите на двата двигателя и каква е ако има .

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 18 мар 2010, 20:27

Лошо. *00101*
_friends_
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 18 мар 2010, 23:49

А идвало ли ти е на ум, колега, че електрониките са настроени по различен начин за Ескорт и Мондео? От там също може да идва проблема, не само от газоразпределението.

jilata
потребител
потребител

Мнение от jilata » 19 мар 2010, 09:38

Идвало ми е на ум бе колега но когато купих новия мотор не бях в час че има 1000 разновидности на един двигател РДА МЕРДЕА ВИДЯХ чЕ Е 1.8 И ВИКАМ ЕТО ГО. и сега ям попарата . Двигалеля е същия като блок ход диаметър на буталата степен на згъстяване.......... само валовете са с други фази .Демек ми трябват валове защото всичко останало си е от стария мотор. колекторите с дюзите всички датчеци ВСИчКО. Сега мотора си работи във всички обороти перфектно само при рязко подаване на газ глъхне, и зацапва свещите на всеки 2км изфорсирване да се изчистят малко и се оправя. В началото помислох че има някой датчик който е излязъл от парамеътри, отидох във сервиз на фотд хората тестваха компа всичко ок, сменяха сички датчеци дебитомери ............... и на края вдигнаха ръце и се отказаха. ако им бях казал че мотора е РКБ а нее оригиналния РДА сигурно щяха да ме набият, ама и аз незнаех. сега ми трябват 2 вала от 1.8 105коня РДА :lol:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”