Фиеста гори масло
- krasy_kynev
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2009, 15:09
- Модел на автомобила: Форд фиеста 89г. 1.1
- Status: Извън линия
Фиеста гори масло
Имам форд фиеста 1.1 моноинжекция 89 година компресията ми е в нормите смянях гумички и продължава да ми гори 0.600 мл на 400 км .Като земах колата не питах с какво масло е вкарах я в сервиз и ги накарах да ми смянят маслото.След това установих че започна да гори много масло 0.600 мл на 400 км.Купих от петрол приста 15в40 и започнах да му доливам без да знам какво беше предното масло дали от тогава ми писна вече да слагам и да ми харчи.След смяната на гумичките поне спря да пуши от ауспуха но продължава да ми гори същото количество масло.Сега купувам от един сервиз 15в40 от варел 6 лв литъра и е страшно гъсто и ме претеснява.Не съм карал колата от известно време и бих искал да попитам дали има вариянт да ползвам друго масло за да намаля разхода в нормите.Посъветвайте ми моля ? Благодаря предварително 

Последна промяна от paci на 05 апр 2010, 19:43, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
- Status: Извън линия
Re: ИСКАМ МНЕНИЕ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ
Понякога има вероятност да са износени само маслените сегменти, а компресионните да са оцелели. Така отиваш мериш компресия всичко е в нормите, но маслото изчезва. Маслото, което ползваш 15W40 е достатъчно дебело, щом и него го гори или е кофти или имаш горният случай, аз за друго не се сещам.
Tuned and performed by

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them