Трудно палене и гаснене при движение - Мондео Дизел '98

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kanara
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2010, 21:59
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Трудно палене и гаснене при движение - Мондео Дизел '98

Мнение от kanara » 10 юни 2010, 14:22

Колеги, при мен се получи следният проблем.
Вчера запалих колата, но след няма и 1 метър ми загасна. ВЪртях ключа, ама не запалваше. Мислих да не е свършила нафтата, налях 2 лтр, но пак не палеше. Явно от многото въртене се е изтощил и акумулатора, защото почна да дава сигнали, че пада. Бутахме я, припалва леко, хвърля облак черен дим от ауспуха и загасва. Изтеглих ме я до един електро сервиз, за да проверя да не е нещо по елетрониката. Майстора каза, че по елетрониката проблема само бил, че акумулатора е паднал. Зареди го и си запали колата без проблем. Като цяло на мен ме смняваше само това да е проблема, от който да не палеше. По-скоро от нещо друго е, а от опитите да я запала съм изтощил акумулатора. Ходих да измерят дали прави достатъчно ток. Всичко беше перфектно, акумулатора си държеше. Докато се прбирах, на слизане от един мост, я пуснах на свободна и изведнъж усетих как кормилото се втърди, т.е. изгасна. Опитах се да я запала в движение- не стана. Отбих, на втория опит запали. Та въпроса ми е от какво може да не пали така. Аз обмислям няколко вариянта. Да е влиза въздух и да се дави и затова да не пали, но пък незнам дали при този вариянт, ще изгасне в движение. Другото, което си го мисля е да е някакъв проблем по двигателя- дюзи, едно друго. Случвало се е преди докато съм на свободна и чакам някъде на светофар да ми губи леко мощност, но чак до гаснене не се е стигало.
Благодаря предварително.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”