Хидравлични повдигачи.Проблема решен.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
piton78
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2009, 14:49
Модел на автомобила: ford orion
Status: Извън линия

Хидравлични повдигачи.Проблема решен.

Мнение от piton78 » 14 юни 2010, 14:40

Форда ми е 1,6 8 клапана LJE мотор 108 к.Сменях гарнитура на глава и гумички на клапани.
До тук всичко ок,ама като я събрах и я запалих не можа да качи масло в главата и след като порабиха на сухо щот съм много умен реших че в движение номера мойе да стане по лесно.
Направих около 500 метра каране като през това време я гасих и палих в движениеи от там преебах разпределителния вал.(НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН ТВА Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ).
Вала се прееба понеже на повдигачита има едни гривнички които явно от големия зор който съм дал на колата по време на движение са се разхлабили и паднаха в главата и остъргаха целия вал.Въпроса ми е може ли да сглобя повдигачите без тези гривни които на практика не позволяват на долната част на повдигача да не се изсипе при монтажа.
Последна промяна от piton78 на 15 юни 2010, 09:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Хидравлични повдигачи

Мнение от HACKO » 14 юни 2010, 15:41

Като ти чета описанието, си сложил повдигачите наопаки (с горния край надолу), инак няма как капачките да паднат.

Изображение
Така трябва да са поставени повдигачите и дори капачката да излезе много трудно ще стигне до вала. Характерно за този мотор е, че износва разпределителни валове на поразия, най-вероятно си е бил износен и преди това.

П.П. Снимката е от друга тема, но се вижда положението на повдигачите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

piton78
потребител
потребител
Регистриран: 27 яну 2009, 14:49
Модел на автомобила: ford orion

Re: Хидравлични повдигачи.Проблема решен

Мнение от piton78 » 15 юни 2010, 09:46

Колега много благодарности за изчерпателния отговор,беше много полезен.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”