фиеста 1.1проблем

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
fiestamayk
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2009, 18:17
Модел на автомобила: FIESTA 1.1 C,1989г.карбуратор
Status: Извън линия

фиеста 1.1проблем

Мнение от fiestamayk » 09 авг 2010, 09:29

Здравейте!Фиестата загуби мощност,ако някой ми помогне много ще съм му благодарен.Пали от раз,работи като часовник а много трудно изкачвам баири.Има някакво "Съскане"от към карбуратора мисля че?Трудно мога да вдигна 60км/ч.Бенз.филтър не е щото е сменен на 100км.Маркуча който влиза под карбуратора не е .Някой може ли да даде мнение мерси предварително

xtremeracer
потребител
потребител
Регистриран: 07 юни 2006, 01:23
Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec SE 74kW 01г-LPG

Re: фиеста 1.1проблем

Мнение от xtremeracer » 09 авг 2010, 17:43

Огледай хубаво маркучите за вакуум който влизат в кутията на въздушния филтър.Ако е с карбуратор,има един маркуч на дъното на кутията(вижда се като застанеш пред двигателя и погледнеш под филтъра)излиза от карбуратора и влиза в филтъра отдолу.Ако е изваден или напукан от там е проблема!!!Друг маркуч за вакуум има на карбуратора само ако е с вакумен блок за управление на дросела(демек и там може да е цъфнало нещо)!!!Третия маркуч за който се сещам е този който отива към блока на запалването(DIS).той минава от смукателните колектори(намират се отзад на двигателния блок,и на тях е закачен карба)минава през черно пластмасово клапанче и от там влиза в модула на запалването за да регулира искрата при определени обороти и натоварване на ДВГ!!!Ако откриеш сцепен маркуч,го омотай с тиксо стегнато и го върни на мястото му за проба ,ако се оправи го смени!!!Ако проблема е електрически,то най вероятно е недостатъчно напрежение на блока на запалване или трансформатора (получава се при дефектирало бушонно табло на ЕСКОРТА)Не вярвам че е последното,така че действаи,ако имаш въпроси ми се обади(0887527993),аз съм от София и с радост бих ти помогнал!!!УСПЕХ!!! (А двигателя е нечовешки здрав,да го имаш в предвид)
Недялко Делчев-София Car FORDrifT
DraG
DownhilL
Drive FORD,feel the Difference

Потребителски аватар
fiestamayk
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2009, 18:17
Модел на автомобила: FIESTA 1.1 C,1989г.карбуратор

Re: фиеста 1.1проблем

Мнение от fiestamayk » 11 авг 2010, 10:53

Проблема е решен!Отидох при един познат майстор,почисти карбуратора ,провери маркучи за вакуум,бенз.помпа и не става.Накрая свали задното гърне беше пълно с вата.Почистихме гърнето сега колата е толкова пъргава и мощна че не мога да я позная.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”