Прекъсване на двигател MK3 ZETEC 2.0

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
ragazzi84
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 00:18
Модел на автомобила: Mondeo МК3 ZETEC 2.0
Status: Извън линия

Прекъсване на двигател MK3 ZETEC 2.0

Мнение от ragazzi84 » 19 ное 2010, 00:53

И така от "Моята Кола" направо тука :) преди няколко дена си купих Mondeo 2002 zetec 2.0 и съответно в последствие забелязах един странен проблем попрочетох повечето от темите тук като цяло намерих няколко отговора но не намерих нито един въпрос като моя който е следния: на празех ход през около 5сек се чува шум все едно колата ще загасне или и падат оборотите съответно и потреперва малко но стрелката на оборотомера не помръдва също незнам дали е свързано с това или не но примерно на кръстовища като освободя от скорост и натисна малко по рязко спирачката оборотите започват да играят м-у 1000 и 1200 за няколко секунди още нещо което също незнам дали е свързано с това днес си монтирах xenon като закачих единия фар колата неможа да запали като въртеше само на стартер помислух че може ксенона нещо да дава на късо и да бърка компютъра или по някаква причина акомулатора да се е изтущил върнах старите крушки и запалих с бутане малко след това ми направи същия проблем като този път запали за 1сек но угасна. Значи по принцип тези три неща може да нямат връзка помежду си и като цяло ме притисняват първите две неща шума на празен ход и промяната на оборотите защото да приемем че третото е станало заради ксенона. Благодаря на всички отзовали се надявам се ще ме ориентирате къде да търся проблема.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Re: Прекъсване на двигател MK3 ZETEC 2.0

Мнение от Alexi » 19 ное 2010, 17:53

обслужи колата ,смени всички филтри свещите правилно си се сетил ,и ако пак прави така - диагностика

Потребителски аватар
ragazzi84
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 00:18
Модел на автомобила: Mondeo МК3 ZETEC 2.0

Re: Прекъсване на двигател MK3 ZETEC 2.0

Мнение от ragazzi84 » 20 ное 2010, 21:33

И така филтри неможахме да сменим защото ми бяха дали други, но пък поне свещите бяха правилни. Старите свещи champion заменихме с ngk и проблема изчезна :D:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”