Ford Ka обороти
-
- потребител
- Регистриран: 11 дек 2010, 11:37
- Модел на автомобила: Ford Ka
- Status: Извън линия
Ford Ka обороти
Здравейте на всички!
Нов съм във форума и ще се радвам на малко съдействие.
Около 2 дена ровя из форума, но не мога да намеря същия проблем (доста подобни теми). Основно проблема е че гасне на празен ход. От всичкото четене разбрах, че може да са милион неща (TPS, VSS, стъпково моторче, Загуба на вакуум ..) и се надявам малко да скъсим списъка.
В крайна сметка реших да си кажа болката и да видя какво ще ме посаветвате.
Симптомите са следните:
При палене няма никакви проблеми (никога). Докато е студена проблема не се проявява, но като загрее почти на всяко спиране на светофар оборотите падат до много ниски и едвам ги стабилизира. В голяма част от тези ситоации и колата изгасва. Другото интересно е че когато е в покой както си поддържа оборотите изведнъж започват да играят и по някога ги стабилизира бързо, по някога не, но никога не гасне.
Ще се радвам да чуя мнения!
Благодаря предварително.
Нов съм във форума и ще се радвам на малко съдействие.
Около 2 дена ровя из форума, но не мога да намеря същия проблем (доста подобни теми). Основно проблема е че гасне на празен ход. От всичкото четене разбрах, че може да са милион неща (TPS, VSS, стъпково моторче, Загуба на вакуум ..) и се надявам малко да скъсим списъка.
В крайна сметка реших да си кажа болката и да видя какво ще ме посаветвате.
Симптомите са следните:
При палене няма никакви проблеми (никога). Докато е студена проблема не се проявява, но като загрее почти на всяко спиране на светофар оборотите падат до много ниски и едвам ги стабилизира. В голяма част от тези ситоации и колата изгасва. Другото интересно е че когато е в покой както си поддържа оборотите изведнъж започват да играят и по някога ги стабилизира бързо, по някога не, но никога не гасне.
Ще се радвам да чуя мнения!
Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 11 дек 2010, 11:37
- Модел на автомобила: Ford Ka
Re: Ford Ka обороти
Сега се връщам от майстор и се оказа въздушен маркуч 
Поздрави и весели празници на всички.

Поздрави и весели празници на всички.
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Re: Ford Ka обороти
Здравей колега желателно е другия път, когато задаваш въпрос да напишеш с какъв двигател е тази КАлинка.Поздрави и не ме разбирай погрешно.