Странен шум от ДВГ на FOCUS 2 '07
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
- Status: Извън линия
Странен шум от ДВГ на FOCUS 2 '07
Да конкретизирам... Няма значение дали ДВг е топъл или студен чува се един странен звук някъде около пистовия ремък,но не мога да разбера дали е от него,шайбата на климатика,шайбата на коляновия вал или оптяжната рола.Само да уточня,че ремъкът е напукан и е за смяна.Ходих днес при ''специалистите'' в МП Плевен и е ми казаха направо да сменя всичко,а като ми казаха каква е присъдата ми призля. В крайна сметка някакви идеи?!?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Странен шум от ДВГ на FOCUS 2 '07
Хубаво са ти казали, за да си сигурен че всичко е перфектно, но цената я знаеш, сигурно са ти я казали, ти си решаваш !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Убеден съм,че не всичко е за смяна,но искат да ме натоварят,а и това е по тяхна вина,защото така купих колата с този шум от тях
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Да така е , прав си, провери кои ролки имат луфт, прецени, ти или компетентен на когото имаш доверие, и смени само тях, ако и водната помпа има луфт, смени и нея защото и тя де факто е ролка опъваща ремъка .
Успех.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
от комплекта най скъпа е демферната шайба и оптегача ,но на оптегача може да се смени само ролката ако е ок самия оптегач .. сега ако очакваш да ти кажем точно коя ролка шуми - няма как да стане ...на колко км е колата ? трябвало е да им чупиш цена щом го е имало тоя шум още преди да я купиш ..
-
- потребител
Не искаха да свалят олигофрените и стотинка мъчихме ги цял месец,но нищо както и да е клиента винаги остава пре***н. Колата е на 119 и нещо.Какато казах и по горе ми казаха да сменя всичко,а това е доста и с отстъпките
- Alexi
- потребител
- Контакти:
аз извадих късмет да са сменяни тия неща ,но май комплекта е към 800 в МР 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Намери си друго място и за МП забрави.
Ако ги бях слушал и аз да съм сменил всичко по пътя на пистовия ремък за цена над 500 лв. и пак нямаше да ми се оправи проблема.
Проблема нямаше нищо общо с тяхната малоумна диагностика на цена 30 лв. за сваляне на пистов ремък.
3ма включително и МП ми казваха, че ремъка не е е за смяна, но аз бях решил, че искам да си го сменя.
На друго място за 20 лв си го смених и отхвърлиха тотално диагнозата на МП и човека се оказа прав.
И той беше на мнение, че ремъка не е за смяна
Проблема не беше в ремъка.
Ако ги бях слушал и аз да съм сменил всичко по пътя на пистовия ремък за цена над 500 лв. и пак нямаше да ми се оправи проблема.
Проблема нямаше нищо общо с тяхната малоумна диагностика на цена 30 лв. за сваляне на пистов ремък.
3ма включително и МП ми казваха, че ремъка не е е за смяна, но аз бях решил, че искам да си го сменя.
На друго място за 20 лв си го смених и отхвърлиха тотално диагнозата на МП и човека се оказа прав.
И той беше на мнение, че ремъка не е за смяна

Проблема не беше в ремъка.
-
- потребител
Че е скъпо там- няма спор,че нямат квалифицирани хора също съм съгласен,но поне частите ВЯРВАМ,че са оригинални и ми правят отстъпки и ще видим какво ще кажат във вторник.След това задължително ще драсна
.Айде със здраве

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Тяхната диагноза беше 500лв. , а решението беше за 50лв. и нямаше нищо общо с простотиите които ми наговориха.sgel написа:Че е скъпо там- няма спор,че нямат квалифицирани хора също съм съгласен,но поне частите ВЯРВАМ,че са оригинални и ми правят отстъпки и ще видим какво ще кажат във вторник.След това задължително ще драсна.Айде със здраве
Нищо от нещата които изредиха не решаваше проблема.
Потърси и друго мнение не давай пари ей така.
Аз им давах, но после ми дойде акъла.
-
- потребител
Не ги защитавам,защото ми е ясно,че са недодялани идиоти.Казах им да поръчат всичко (ремък,ролка оптегач шайба на колянов вал и климатик),и ще се играе на руска ролетка т.е. ще се сменят нещата едно по едно докато изчезне и шума.За ремъка няма 2 мнения,защото е много нацепен. И друго не съм сигурен какво е да ида при някой майстор в някой гараж и да ми каже че иска всичко няма от къде да го купя.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
потърси в онлайн магазини .. ето комплекта за моя мотор ,излиза наполовина от цената на МР:
http://www.fordpartsuk.com/shop/mondeo_ ... t_1917.htm
това са нови оригинални части на Форд ...отделно на оптегача може да му се смени само ролката
http://www.fordpartsuk.com/shop/mondeo_ ... t_1917.htm
това са нови оригинални части на Форд ...отделно на оптегача може да му се смени само ролката
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
И при мен имаше странен шум около ремъка ...
Оказа се шайбата на климатика - т.е лагера.
Установих проблема след като ми блокира въпросната шайба и смених скъсан пистов ремък и компресор-а на климатика ( защото ремонта му излизаше по-скъпо от компресор втора употреба).
Така че според мен свали си пистовия ремък ( не е трудно ) и провери за луфт всички шайби.
Оказа се шайбата на климатика - т.е лагера.
Установих проблема след като ми блокира въпросната шайба и смених скъсан пистов ремък и компресор-а на климатика ( защото ремонта му излизаше по-скъпо от компресор втора употреба).
Така че според мен свали си пистовия ремък ( не е трудно ) и провери за луфт всички шайби.
-
- потребител
Здравейте!! Вчера годих до МП и сваляха пистовия ремък и шайбите една по една на принципа проба грешка
,защото и те нз от къде идва шума смедниха първо шайбата на коляновия вал,пак свистеше,смениха ролката с обтегача,пак свири.Накрая се сетиха да погледнат и ролките на ангренажния ремък и се оказа,че ре са заминали
.След,което следва тяхната смяна и на ремъка
.Днес ще ходя пак да ми ги сменят.

- Alexi
- потребител
- Контакти:
ремъка на колко км дават да се сменя ? ти с тия виещи ролки си можел и до скъсването му да стигнеш ... явно 120к му стигат колкото и да му дават ... относно пробните замени - защо просто не са запалили колата със смъкнат пистов ремък ,веднага е щяло да стане ясно че не е от там шума ,вместо да подменят здрави части една по една и ти да си ги плащаш 

-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 21:49
- Модел на автомобила: Focus 2008 1.6 Duratec
Абе не беше ли 160 000 интервала за смяна?
Или това важи само за бензиновите Фокус-и?
Да не са правили някои магии на километража?
Или това важи само за бензиновите Фокус-и?
Да не са правили някои магии на километража?
-
- потребител
Не интервала за смяна на ремъка е 200к НАЙ-МНОго.Смених ги защото имаше странен шум при работа на празен ход.И се стигна до ролка на ангренажния и смяната на ремъка и двете ролки.. и всичко се оправи няма шум няма нищо.