Теч на масло от скоростна кутия...

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
knockouta
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
Status: Извън линия

Теч на масло от скоростна кутия...

Мнение от knockouta » 23 сеп 2011, 20:36

Здравейте колеги, имам няколко проблема Така по важния е ... по мой наблюдения тече масло от скоростната кутия къде влиза лявата полуоска ( от страната на шофьора), онзи ден докато карах в купето се появиха странни звуци ... все едно се е скапал тампон на двигател ама не е... мисля че от там където тече маслото се чува едно тракане... скоростите влизат перфектно и колата се движи добре... имам съмнения че звуците може да са отдоло от генерация но утре ще я кача на канал да видя... и другия ми проблем е от 2-3 месеца... колата работи на 3 цилиндара на бензин 4-тия много слабо се усеща а като вкл. на метан съмвсем спира 4-ти... не е от метана 100% имам съмнения да не гарнитурата да заминава леко (вода не се губи, свеща е кафява леко червено) другото което ми казаха че може да е от бобината

Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога
Благодаря предварително

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Теч на масло от скоростна кутия...

Мнение от ЯЛТА » 23 сеп 2011, 20:44

При работа на метан повечето повреди са по газоразпределителния механизъм, поради по високата температура на изгаряне на горивната смес. Измери компресията на цилиндрите, смени за проба и бобината ако ти е възможно, провери клапаните да няма някой пропаднал. А полуоската ще трябва да се демонтира за да се види положението зад маншона на какво дередже е, да не е пък каре, ако щрака при завой.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

knockouta
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99

Re: Теч на масло от скоростна кутия...

Мнение от knockouta » 29 сеп 2011, 21:29

Колеги има малко развитие... Ам това че трепери колата се оказа от камък :shock: заседнал до тампона на скоростната кутия... чист късмет е че го видяхме :D Махнахме полуоската и изтече масло... не изтече :D ааа нещо се затруднихме да намерим пробката и от къде се пълни :) ако нямой има идея кое къде е да помага... утре ще купим масло и семеринг и ще видим какво ще стане :) а това с 4-ти цилиндър по-нататък... :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”