Високи обороти на празен ход Форд Ка 1,3i 60kW - Решен
-
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2012, 22:48
- Модел на автомобила: КА
- Status: Извън линия
Високи обороти на празен ход Форд Ка 1,3i 60kW - Решен
Здравейте,
Проблема с колата е следния:
Още когато я купих при студен двигател си държеше нормални обороти 800, след като загрее се загубваха оборотите на празен ход и почти гаснеше. Купих ново моторче за празния ход (втора ръка) работещо уж и след монтажа прави следния номер-когато колата се движи и освободя от скорост поддържа високи обороти на празен ход около 1600, като натисна съединителя падат до 800 и след около 5 секунди отново се повишават, когато спирам на светофар и колата е в покой пак поддържа високи обороти 1600, но като натисна съединителя и след това го отпусна падат до 800 и така си работи. Освен това при движение на скорост без да подавам газ усещам че колата върви сама(поддържа си високите обороти), което имитира, че съм подал малко газ. Това е проблема.Разхода ми на гориво е около 9 градско.
Проблема с колата е следния:
Още когато я купих при студен двигател си държеше нормални обороти 800, след като загрее се загубваха оборотите на празен ход и почти гаснеше. Купих ново моторче за празния ход (втора ръка) работещо уж и след монтажа прави следния номер-когато колата се движи и освободя от скорост поддържа високи обороти на празен ход около 1600, като натисна съединителя падат до 800 и след около 5 секунди отново се повишават, когато спирам на светофар и колата е в покой пак поддържа високи обороти 1600, но като натисна съединителя и след това го отпусна падат до 800 и така си работи. Освен това при движение на скорост без да подавам газ усещам че колата върви сама(поддържа си високите обороти), което имитира, че съм подал малко газ. Това е проблема.Разхода ми на гориво е около 9 градско.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Високи обороти на празен ход Форд Ка 1,3i 60kW, ENDURA E
Някъде някой вакуум се е извадил и смуче въздух. При работещ двигател, като отвориш капака и се ослушаш чуваш ли съскане?
-
- потребител
Прегледах вакумите, не се чува нищо да съска, утре ще я кача на канал да огледам отдолу.Аз си мисля, че има някакъв датчик който е виновен ама не знам кой. Защо като се движи и празния ход е висок, а като спра и натисна съединителя е ОК, ако не натисна съединителя при спряло положение си държи високите обороти. Другото което забелязах е - когато е на място и работи на нормални обороти ако подам газ отново си вдига оборотите и стоят така докато не натисна съединителя, на педала на съединителя има машинка, която подава информация на компа за положението на педала.
-
- Администратор
- Контакти:
Има вариант и датчик да е... но честно казано досега не съм срещал подобен проблем да е решен сам с датчик...
Пак гледай вакуумите, почисти клапана за празен ход, ако е с MAF (че не помня тоз мотор дали беше с MAF или MAP) почисти и него - става лесно и бързо.
Иначе датчици участващи в алгоритъма за образуването горивовъздушната смес температурен за въздух и вода, ламбда сонда, датчик за скорост, MAF (или MAP), клапана за празния ход, налягане в рейката (това не е датчик - клапанче е), дюзите и компа.... Ако приемем, че последните три са наред и си 100% във вакуумите остава да се закачи за компютър... А пробва ли да откачиш акумулатора за малко (няколко минути)? Не вярвам да помогне, но няма да навреди.
Напиши си в профила от кой град си!
Така евентуално ще можем да те насочим към проверени майстори, които да ти съдействат.
Пак гледай вакуумите, почисти клапана за празен ход, ако е с MAF (че не помня тоз мотор дали беше с MAF или MAP) почисти и него - става лесно и бързо.
Иначе датчици участващи в алгоритъма за образуването горивовъздушната смес температурен за въздух и вода, ламбда сонда, датчик за скорост, MAF (или MAP), клапана за празния ход, налягане в рейката (това не е датчик - клапанче е), дюзите и компа.... Ако приемем, че последните три са наред и си 100% във вакуумите остава да се закачи за компютър... А пробва ли да откачиш акумулатора за малко (няколко минути)? Не вярвам да помогне, но няма да навреди.
Напиши си в профила от кой град си!
Така евентуално ще можем да те насочим към проверени майстори, които да ти съдействат.
-
- потребител
Благодаря за изчерпателното мнение. Днес реших проблема,оказа се че едно маркуче на вакума се е протрило и дърпа въздух. Маркучето се намираше точно под колекторите и влиза в тройник, от който излизат маркучета за маслените пари и две влизат около инжекторите. Инече я закачих на диагностика излезе ми грешка 122 за положение на ТПС и другата беше за бедна горивна смес,изтриха ги. Може за ТПС да се е появила защото разкачах какво ли не преди това. За сега всичко е 6.Надявам се да и падне разхода след интервенцията,че много гореше 9-10 градско.
-
- Администратор
- Контакти:
Чудесно
Радвам се, че в крайна сметка проблема е решен.
Ако се появи още нещо пиши.

Ако се появи още нещо пиши.