Запитване за хидравлична помпа за фокус 1,8 тдди
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2013, 09:29
- Модел на автомобила: Фокус mk1 1.8tddi 90hp ''00
- Status: Извън линия
Запитване за хидравлична помпа за фокус 1,8 тдди
Колеги, от няколко дни ми шуми шайбата на хидравличната помпа. Искам да попитам дали мога да сменя лагера, или трябва да сменя цялата помпа. И според вас проблем ли е ако покарам известно време така.
Мерси предварително !
Мерси предварително !
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Re: Запитване за хидравлична помпа за фокус 1,8 тдди
Свали ремъка и провери дали имаш луфт на помпата.Ако нямаш и няма омаслено около семеринга карай.Пистовия ремък върти още компресора на климатика,алтернатора и водната помпа.Провери всичко и виж точно откъде идва шума.
-
- потребител
шума съм сигурен че идва от хидравличната помпа. На ръка се опитах да усетя някакъв луфт, нямаше но без да свалям ремъка. Утре ще сваля ремъка, но така или иначе вече шуми и ще трябва да се отремонтира. Та мисълта ми беше дали мога да сменя само лагера или направо да си търся нова помпа ?
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Не съм сигурен за помпата на Focus, но има разглобяеми и неразглобяеми помпи. Последно сменях лагер и семеринг на помпа от Seat миналата година - затворена е със зегерка. Виждал съм обаче капсуловани помпи, които не подлежат на ремонт и май разликата е в материала на корпуса - чугунените са със зегерка, а алуминиевите са капсуловани. Фордовските като че ли бяха със зегерка, утре ще погледна на Мондеото - май твоята е същата. Ако е разглобяема, ти трябва преса за разглобяване и сглобяване - има един доста дебел О-пръстен и трябва да се натисне доста силно капачката, за да се извади/сложи зегерката. Лагерът и семерингът излизат със съвсем лек натиск.dobatavision написа:шума съм сигурен че идва от хидравличната помпа. На ръка се опитах да усетя някакъв луфт, нямаше но без да свалям ремъка. Утре ще сваля ремъка, но така или иначе вече шуми и ще трябва да се отремонтира. Та мисълта ми беше дали мога да сменя само лагера или направо да си търся нова помпа ?
Понеже лопатките контактуват директно с корпуса, огледай го за задиране и ако е много износен, по-добре си търси друга помпа.
-
- потребител
Благодаря много. Сега предстои ремонта.
Лек ден !
Лек ден !
-
- потребител
Здравейте колеги, днес разглобих хидравличната помпа при един стругар,който ушким ги ремонтирал. И той ми каза че тази не е с лагер а е с втулки и неможе да се ремонтира. Има ли нещо вярно в това. Или да си я разглобя сам.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ами ако няма как да се набие нова втулка, как да се ремонтира ? Може би това е имал в предвид.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Еми кофти. Значи сега си търся друга помпа.
- OgiDogi
- потребител
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Я си разглоби помпата и виж устройството...dobatavision написа:Здравейте колеги, днес разглобих хидравличната помпа при един стругар,който ушким ги ремонтирал. И той ми каза че тази не е с лагер а е с втулки и неможе да се ремонтира. Има ли нещо вярно в това. Или да си я разглобя сам.
Няма такава издържлива втулка, според мен.
-
- потребител
Колеги сложих друга помпа. На моята ще и се мъча когато имам време. Майстора смени ремъка, ролките, хидравличната течност и след всичко това се получи едно като плякане. Има го само когато колата работи на свободен ход. "Майстора" каза че това е нормално в началото и щяло да се оправи. Вие какво ще кажете ?
Благодаря.
Благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Колега да те питам ремонтират ли се тези помпи щото и аз съм с Фокус при мене е омаслено около ремъчната шайба?dobatavision написа:Колеги сложих друга помпа. На моята ще и се мъча когато имам време. Майстора смени ремъка, ролките, хидравличната течност и след всичко това се получи едно като плякане. Има го само когато колата работи на свободен ход. "Майстора" каза че това е нормално в началото и щяло да се оправи. Вие какво ще кажете ?
Благодаря.
-
- потребител
еми май не. поне така ми казаха
-
- потребител
Днеска питах на едно място близо до нас занимават се с ремонт на рейки и хидравлични помпи и ми казаха че се ремонтира. Ремонта щял да струва 50 лева като включва смяна на лагера и семеринга ставало за около ден. Иначе ако те я свалят и качват цената е 100 кинта и гаранция 6 месеца след празниците ще им я остава!dobatavision написа:еми май не. поне така ми казаха
-
- потребител
e да де и аз я карах мойта на подобно място. но онзи ми каза че тази помпа е с втулки. и не може да се оправи
- OgiDogi
- потребител
И какво, като е с втулки? Не е задължително да са износени/разбити, особено пък ако няма шумове в помпата и луфтове по оста. Свали ремъка и провери за луфт напречно на оста (надлъжно може да има малко, той не пречи).dobatavision написа:e да де и аз я карах мойта на подобно място. но онзи ми каза че тази помпа е с втулки. и не може да се оправи
Вчера сменях течащ семеринг на хидравлична помпа на HYUNDAI Tucson - помпата лагерува отпред на втулка и отзад направо в капака, но нямаше луфтове, само при подаване на повечко газ започваше да капе от оста. Семерингът беше втвърден и даже си задълбал лек канал в оста и явно не издържаше на повишено налягане. Новият не го набих до края, за да легне на здраво място върху оста. Голямо улеснение - капакът на помпата е хванат с 4 винта М8 към корпуса и семерингът се сменя за 5-10 минути, ама свалянето и качването са над 1 час, че е натикана между алтернатора и компресора.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И какво като втулките са износени? Всяка втулка може да се смени, а ако пък лагерува директно в корпуса, може да се сложи втулка. Обаче трябва да се работи, а пък смяната с нова е хем по-лесна, хем по-изгодна за монтьора. А понякога и за клиента, защото не останаха читави монтьори а и стругари дето да го направят.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- OgiDogi
- потребител
Младежът с Хюндая проверил за нова - 360 лева, втора употреба - 140 лева и то от някакъв друг Хюндай, дето не е сигурно дали ще стане. Семеринг - 7 лв, Д/М на помпата и смяна на семеринга - 40 лв.HACKO написа:И какво като втулките са износени? Всяка втулка може да се смени, а ако пък лагерува директно в корпуса, може да се сложи втулка. Обаче трябва да се работи, а пък смяната с нова е хем по-лесна, хем по-изгодна за монтьора. А понякога и за клиента, защото не останаха читави монтьори а и стругари дето да го направят.
А втулката трудно ще стане само на струг, лагерната повърхност е полирана и има винтов канал за самосмазване 1 оборот по дължината на втулката. По-старите помпи са си направо със съчмен лагер - избиваш, набиваш и сглобяваш.
-
- потребител
Казаха ми че дават година гаранция след ремонта след празниците ще се опитам да я сваля и да им я занеса за да я отремонтират. За сега леко сълзи но едва ли по добре ще става!dobatavision написа:e да де и аз я карах мойта на подобно място. но онзи ми каза че тази помпа е с втулки. и не може да се оправи
-
- потребител
Пробвай,пък да видим. Пиши като има резултат. Успех.