Ford Fiesta MK4 от ръчна ск. кутия към автоматична

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
KDebian
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2013, 05:19
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

Ford Fiesta MK4 от ръчна ск. кутия към автоматична

Мнение от KDebian » 09 мар 2014, 02:59

Здравейте, приятели!

От около месец обмислям продажбата на Fiesta-а (MK4 1.25 Zetec 1998) и я постегнах (ходово, силово и визуално), но тъй като някакси вътрешно вече не ми се дава колата (в сегашния ѝ вид ми харесва повече), бихте ли ми казали какво е необходимо за преминаването от ръчна скоростна кутия към автоматична, тъй като това бе единствената причина за продажбата/замяната? Какви консумативи са нужни и долу-горе какви са "гимнастиките" (или особеностите) при самата смяна? Знам, че като цяло е труден процес, знам че не опира всичко само до смяната на един съединител или скоростен лост, запознат съм бегло и с поддръжката на автоматика, но пренебрегвайки тези факти - какво общо взето представлява процеса по смяната? Знам че за някои може да звучи като неизгодна инвестиция, за други като глупаво действие, но понеже аз изпитвам трудности при смяната на предавките, искам подмяна на скоростната кутия с автоматична, така че моля Ви не ми се карайте и не спамете в темата!

Друго важно нещо е изборът на самата кутия. Задължително ли трябва да "пасва" на този модел Фиеста или може да бъде взета от друг автомобил? Как стои въпроса с броя скорости? Доколкото виждам оригиналната Фиеста има 4 скорости, ако съпостява с моята скоростна кутия, на 4-та с 80 км/ч съм на 3000 оборота, а на 5-та с 3000 оборота съм със 100 км/ч. Това ме навежда на мисълта че първото увеличение на разхода на гориво ще бъде от тук. Но има ли възможност, самите предавки да са по-дълги? Или има ли вариант новата кутия която така и така ще се купува да бъде избрана с 5 или 6 степени? Какво допълнително ще е нужно за новата разновидност? Ако закупя скоростна кутия "на старо" - то за каква да гледам - модел ли имат, марка ли, или пак трябва да е САМО за Фиеста или може да е от друг модел автомобил? По какво бих познал дали е пред "разваляне"? Кои от всички части нужни по монтажа на автомата, могат да се купят "на старо" без риск че ще се счупи в близките 20-30 000 км?

Съжалявам за многото въпроси, но много бих искал да мигрирам от ръчка към автомат, но и искам да си запазя колата!

Благодаря предварително на отзовалите се! Ако Ви се струва цялата тема като на "шега", моля не спамете!

Очаквам Вашите отговори!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Ford Fiesta MK4 от ръчна ск. кутия към автоматична

Мнение от ЯЛТА » 09 мар 2014, 13:01

Цялата почти инсталация е различна+ оборудване. По добрия вариант е да закупиш една англичанка- с десен волан, и да и обърнеш волана.
И работата е доста по преправянето от ръчни към автоматични, не съм и чул някой да го и правил.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

KDebian
потребител
потребител

Мнение от KDebian » 10 мар 2014, 00:25

Там е то, че никъде не виждам точно от тези фиести (като изключим едно от 2700 лв, за която собственика не иска и да чуе за размяна на колите)...

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 10 мар 2014, 18:07

KDebian написа:Там е то, че никъде не виждам точно от тези фиести
http://www.autoscout24.bg/ListGN.aspx?v ... 758&flzh=1
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

KDebian
потребител
потребител

Мнение от KDebian » 10 мар 2014, 19:01

Това доколкото разбирам са коли за внос от чужбина. Като изключим факта че от линка който си дал, няма по-евтина кола от 1000 евро, тук не е описана нито цената да се донесе до България, нито пише в какво състояние е - как ще позная дали е здрава предницата, как са амортисьорите, има ли скъсано по седалките, изгнили ли са калниците, разбити ли са гарнетата - това са все неща които съм оправил по мойта фиеста и за да тръгна да я заменям, аз трябва да се убедя че наистина я заменям за "равна" на моята...

И пак се стига до варианта - смяна на кутия, отколкото на автомобил, на който дори не се знае дали разхода не е космически, или дали не е със задръстени филтри и т.н.

Та пак се връщам на въпроса - какви точно части са ми нужни?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”