Миризма в купето-фокус мк1
-
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2016, 14:27
- Status: Извън линия
Миризма в купето-фокус мк1
Здр. колеги, нов съм във форума и от няколко дни собственик на фокус 1.6i комбинизон
.
При всички положения понеделник или вторник ще я карам на майстора, но исках да попитам, ако някой знае или е имал същия проблем да даде мнение.
Колата работи и върви нормално, няма видими течове никъде, поне на това време загрява бързо и стрелката застава право нагоре без да мърда, но като я напъна повечко, особено на баир, се усеща една миризма , като на изгорели газове( поне така мисля)

При всички положения понеделник или вторник ще я карам на майстора, но исках да попитам, ако някой знае или е имал същия проблем да даде мнение.
Колата работи и върви нормално, няма видими течове никъде, поне на това време загрява бързо и стрелката застава право нагоре без да мърда, но като я напъна повечко, особено на баир, се усеща една миризма , като на изгорели газове( поне така мисля)
- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Re: Миризма в купето-фокус мк1
Моята беше такава и като карах с леко отворен прозорец ,вътре миришеше на изгорели газове и сменихме меката връзка.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Мойта мирише на сяра, но мисля че е от запушен катализатор..
-
- потребител
благодаря колеги
. След морето ще проверя първо тези неща , които казвате, особено махането на катализатора ( за какво ми е)
На моя майстор нищо не му мирише, ще го сменявам и него май
. Ако намеря причината и отстраня проблема ще пиша пак

На моя майстор нищо не му мирише, ще го сменявам и него май

-
- потребител
До морето и обратно( 1400км ) никаква миризма не усетих
. Явно е било някакво изключение случая.
Иначе за тези километри доволно масълце глътна - над литър
, а няма видими течове.

Иначе за тези километри доволно масълце глътна - над литър

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Аха, миризма на изгорели въглеводороди (дали масло или гориво - все там) и липсващо масло = просълзява масълце около или над изпускателния колектор. Хем не го виждаш, хем мирише, защото се изпарява при контакт с нагорещения колектор.Чипсън написа:До морето и обратно( 1400км ) никаква миризма не усетих. Явно е било някакво изключение случая.
Иначе за тези километри доволно масълце глътна - над литър, а няма видими течове.