Въпрос за Мондео МК1-Дизел 1994г.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
plamenford
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI
Status: Извън линия

Въпрос за Мондео МК1-Дизел 1994г.

Мнение от plamenford » 11 фев 2008, 11:09

Става дума за моторчето под акумулатора.На студено не ми опъва жилото за обогатяване на помпата.Като включа задна/вдига оборотите/,или пусна климатика/жилото опъва / но на студено не работи.Въпроса ми е от някои датчик ли взима информация като е студена за да се включи.Написал съм че е за Мондео МК1,защото са различни моторчетата за МК1 и МК2.Някъде на времето срещах по форума за това моторче,че се разглобявало и смазвало или нещо подобно но сега не откривам темата.

Потребителски аватар
plamenford
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI

Мнение от plamenford » 13 фев 2008, 11:10

Днес го поразгледах по добре и се оказа че има друго жили на помпата което най вероятно е за обогатяване при студено.Жилото е свързано с някаква далаверка под термостата,но не се вижда много хубаво дали има някакъв датчик или някакви кабели да излизат от него.Ако някои е имал следния проблем да помага,че докъто загрее ми работи на 600об.

kriviq
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 15:16
Модел на автомобила: мондео 1,8 турбо дизел 95 година

Мнение от kriviq » 13 фев 2008, 11:33

ГНП каква е! Ако е рото дизел влизаш в първият магазин за рено или пежо и си купуваш тази далаверка за около 25-30 лв,сваляш старата завиваш новата и регулираш на загрял двигател така че луфта да е 1-2 мм, аз лично съм го иставил повече и на ускорен празен ход работа за около минута две...или по скоро докато стрелката на термометъра влезе в началото на бялото...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”